Irak bölgesel Kürt yönetimi ve Amerika ile temaslarını hızlandırarak PKK'ya 'tam saha pres' uygulayan Türkiye, sınırı takviye etmeyi sürdürüyor. Irak sınırının sıfır noktasında kurulan gözetleme kuleleri, 24 saat bölgeyi gözetliyor. Şırnak ve Hakkari'deki birliklere dağıtılan yeni nesil termal kameralar yaklaşık 15 kilometre uzaklığındaki en küçük hareketliliği bile tespit ediyor. Güvenlik güçleri, gece karanlığında Cudi Dağı'nın tepesini gündüz gibi kontrol edebiliyor. Kobra helikopterleri de sürekli keşif uçuşları yapıyor. 
Şırnak 23'ncü Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterleri PKK'nın muhtemel barınma alanlarının bulunduğu Cudi ve Gabar dağlarını bombalıyor. Keşif uçuşları sırasında tespit edilen bazı hedefler anında imha ediliyor. Dağlık alanda örgütün barındığı tespit edilen mağaralar kullanılamaz hale getiriliyor. 
 
Kırsal alanda yaşanan askeri hareketlilik üzerine kent merkezlerindeki kontroller de sıklaştırıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bu kez mayın arama faaliyeti yoğunlaşıyor. Mayına dayanıklı Kirpi tipi araçlar sınıra sevk edildi. Kara yollarındaki askeri hareketlilik güneşin doğuşuyla başlıyor. Zırhlı araçlarla, kara yollarında mayın taraması yapan askerler, en üst seviyede güvenlik tedbiri uyguluyor.
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 8 asker ve 1 korucunun şehit olduğu mayınlı saldırının ardından kara yollarında arama tarama faaliyetlerini arttıran Mehmetçik, uzman köpeklerden de yararlanıyor. Şırnak'ın Uludere, Beytüşşebap ile Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde askeri hareketlilik dikkat çekiyor. Sınır hattındaki hareketlilik bölge halkı tarafından da merakla izleniyor. 
 
Bu arada, Şırnak Tümen Komutanlığı askerlerin çarşı izinlerini kaldırdı. Bu kararda kent merkezlerinde polislere ve askerlere yapılan saldırıların etkili olduğu öğrenildi.