Bitlis Valiliği'ni ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadele konusunda hükümetin ve devletin kararlılığını sürdürdüğünü söyledi.

“Teröristler ramazan, bayram ve seyran dinlemeden eylem ortaya koymaya çalışıyorlar. Onların etnik dediklerinin üzerinde durmuyorum. Alçak alçaktır, terörist teröristtir. O kimlikleri hiç önemli değil. Bir insanın, başka bir insanı öldürmesi, bu ülkenin vatandaşına silah doğrultup onun yaşam hakkını ortadan kaldırması izah edilebilir değil. Onu ifade etmek ve lanetlemek için başka sözcük bulamıyorum.”

Türkiye'nin derin ve engin bir tarihi ile müşterek bir yurdunun olduğuna dikkati çeken Yazıcı, önceliklerinin vatandaşların dirliğini ve can güvenliğini sağlamak amacıyla bütün unsurları bertaraf etmek olduğunu söyledi.

Bu konuda güvenlik güçlerinin canla başla mücadele ettiğini vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:
“Bu olaylar biter diye kimse rehavete kapılmasın. Ülkemize hiç kimse, ölen vatandaşlarımızın ötesinde başka bir zarar vermesi söz konusu değil. Terör konusunda hükümetimizin ve devletimizin kararlılığını sürdürüyor. Yakın zamanda terörist unsuru da bir yere varamayacaklarını anlarlar. Yuvaları nereyse oraya dönerler veya pişman olup adalete teslim olurlar.”

Suriye sınırdaki olaylardan dolayı herhangi bir gümrük kapısının kapatılmasının söz konusu olmadığını anlatan Yazıcı, 1,5 yıldan bu yana yaşanmakta olan iç olaylar ve güvenlik zafiyetinden dolayı, Suriye gümrük kapılarında ticari aktivitelerin azaldığını belirtti.

“Suriye sınırdaki olaylardan dolayı herhangi bir gümrük kapısını kapatmamız söz konusu değil” diyen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son olarak birkaç kapının yönetim ve denetimi Özgür Suriye Ordusu denen ve hükümete yönelik mücadele veren unsurların eline geçmesi ve onların kontrolü dışında da başka unsurların hakimiyet kurmaları dolayısıyla gümrük hizmeti verecek teknik donatıların tahrip edilmesi sonucu, o kapılarda çıkışlar yeniden düzenlenmiştir. Bunun ötesinde bizim kapı kapatmamız söz konusu değil. Aktivitelerimiz devam ediyor.”

Hükümetin çalışmalarını yerinde görmek ve düzenlenecek iftar yemeğinde vatandaşlarla olmak için Bitlis'e geldiğini dile getiren Yazıcı, bakanlar kurulu üyelerinin Doğu ve Güneydoğu illerinde birer programa katılacaklarını bildirdi.

Her zaman halkla iç içe olduklarını anlatan yazıcı, “Ama ramazan ayında saflarımızı daha da sıklaştırıyoruz. Şimdiden vatandaşlarımızın Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutluyorum” diye konuştu.

Bakan Yazıcı, valilik ziyaretinin ardından Beşminare Camisi'nde vatandaşlarla cuma namazını kıldı.