Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Hakkari'nin il ve ilçelerinde karadan ve havadan yoğun bir askeri hareketliliği yaşanıyor. Savaş uçakları il ve ilçe semalarında büyük bir gürültü ile Irak istikametine doğru uçarken, Van istikametinde gelen asker ve mühimmat taşıyan araçlarla mayına dayanıklı "Kirpi" adı verilen zırhlı araçlar sınır bölgesine zevk ediliyor. Askeri konvoyların güvenliğini ise karada köy korucuları ve askerler, havada ise helikopterler sağlıyor.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda belirli aralıklarla kalkan helikopterlerin de PKK mensuplarının sınırı geçebileceği ve daha önceden tespit edilen noktalara özel birlikler indirdiği belirtiliyor. Son yılların en büyük kara ve hava hareketliliğinin yaşandığı il ve ilçelerdeki hareketlilik hız kesmeden gece ve gündüz devam ediyor.

HERONLAR HASSAS BÖLGELERİN ÜZERİNDEKİ UÇUŞLARINI SÜRDÜRÜYOR

Sınır boylarındaki karların erimesiyle birlikte PKK mensuplarının sınırı geçebileceği istihbaratının alınması üzerine insansız hava aracı heronların özelikle Şemdinli Aktütün, Yüksekova Dağlıca ve Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hassas bölgelerin üzerinde uçuşlar yaptığı belirtildi. İlçe semalarında geçerken rahatlıkla görünen heronların sürekli bu bölgelerin üzerinde devriye görevi yaptığı belirtildi.

TERMAL KAMERALAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Sınıra hakim olan askeri bölgelerin üst kısımlarına yerleştirilen termal kameralarında yeniden gözden getirilerek hazır hale getirildiği belirtildi. Gece ve gündüz net görüntü alma özelliğine sahip olan son teknoloji kameralara yeni sistemlerin de eklendiği bildirildi.