Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan sevkiyat gün boyu devam etti. Yüksekova ilçesinden Şemdinli'nin sınır bölgelerine son dönemin en büyük askeri sevkiyatı yapıldı. Yüksekova 21.Tugay Komutanlığı'ndan çıkan ve aralarında mayına dayanıklı Kirpi denilen zırhlı araçlar, sinyal bozucu jammer ve askeri mühimmat taşıyan çok sayıda askeri aracın bulunduğu 150 araçlık konvoy Şemdinli ilçesine giriş yaptı. Konvoyun geçişi esnasında stratejik noktalara güvenlik güçleri ve köy korucuları konuşlandırıldı.
Sınır bölgelerine son dönemlerin en büyük askeri sevkiyat yapıldığı Şemdinli 3. Dağ Taktik Komando Tabur Komutanlığı'na giden askeri konvoyun buradan Irak'ın sınırı bölgesinde bulunan Derecik Beldesi, Yeşilova, Ketine, Balkayalar, Gelişen, Samanlı ve Aktütün askeri birlikleri ile İran sınırında bulunan Tekeli Piyade Taburu ve üst bölgelerine sevk edildi. Tekeli Piyade Taburu'na giden askeri konvoyun içinde bulunan bir araç, Günyazı köyü mevkisinde yoldan çıkarak kara saplandı. Kara saplanan askeri araç daha sonra vinç yardımıyla çıkartıldı.

Bu arada, askeri hareketliğin sürdüğü ilçede 2 günden beridir havadan sınır bölgelerinde casus uçakları olarak adlandırılan Heronlar uçuyor.