Suriye sınırında muhalifler ile ordu güçleri arasındaki savaş giderek şiddetlenirken, bu ülkenin Türkiye ile sınır olan Gaziantep Sazgın Havaalanı'na uçaksavar rampalarının da aralarında bulunduğu silahlar yerleştirildi.

Suriye sınırına yaklaşık 30, Halep'e ise 180 kilometre uzaklıktaki Oğuzeli İlçesi'nde bulunan Gaziantep Sazgın Havaalanı'nın bir bölümü 'Özel Güvenlik Bölgesi' olarak ilan edildi ve giriş tabelaları asıldı. Daha önce DHMİ tarafından kullanılan bu bölgeye dün gece Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir birlik geldi. Aralarında uçaksavar rampalarının da bulunduğu araçlardaki malzemeler askerlerce alana yerleştirilmeye başlandı. İlk etapta kurulan uçaksavar rampalarının yönü ise pistlere çevrildi.

Gaziantep Sazgın Havaalanı, başta ABD'nin Irak operasyonu olmak üzere çeşitli dönemlerde lojistik merkezi olarak kullanılmıştı. Suriye'ye olası bir müdahalede bu ülkenin önemli merkezleri olan Halep ve Şam'a en yakın hava meydanı konumunu taşıyan havaalanındaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. (DHA)