Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan ve yoğun olarak Kürt nüfusun yaşadığı Halep’in Kobani İlçesi’nin Ayn-el Arap kasabasının yüksek bir tepesine dikilen terör örgütü PKK ile bağlantılı Tev- Dem adlı yapılanmaya ait bayrak tepkiye yol açtı

Sınıra PKK bayrağı çektiler! ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan ve yoğun olarak Kürt nüfusun yaşadığı Halep’in Kobani İlçesi’nin Ayn-el Arap kasabasının yüksek bir tepesine dikilen terör örgütü PKK ile bağlantılı Tev- Dem adlı yapılanmaya ait bayrak tepkiye yol açtı.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’nin, Türkiye sınırındaki Ayn-el Arap kasabasının yüksek bir tepesine, terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunan Tev- Dem adı verilen ’Demokratik Toplum Hareketi’ oluşumuna ait sarı- kırmızı- yeşil renkli bayrak dikildi. İlk bakışta terör örgütü PKK bayrağı olduğu sanılan, ancak yapılan araştırmada Tev- Dem’e ait olduğu ortaya çıkan Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıktaki bayrak, görenlerin tepkisine neden oldu. 2’nci Hudut Taburu askerlerinin koruduğu sınırın Türkiye tarafında bulunan Suruç’un Mürşitpınar Köyü’nde yaşayanlar, çıplak gözle gördükleri PKK bağlantılı oluşumun bayrağını Suriye’deki otorite boşluğunun göstergesi olarak yorumladı. PKK ile bağlantılı Tev- Dem adlı oluşumun Halep’in Kobani İlçesi’nde sözde kontrol noktaları oluşturduğu da ileri sürüldü.

PINARBAŞI SALDIRGANLARININ GELDİĞİ NOKTA

Öte yandan, geçen ay Kayseri’nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen canlı bomba saldırısını gerçekleştiren 2 teröristin, PKK bağlantılı oluşumun bayrağını diktiği bölgeden Türkiye’ye giriş yaptıkları ortaya çıkmıştı.

BİR BAYRAK DA KARAKOLA

Suriye, Şırnak’ın Cizre İlçesi karşısında bulunan sınır karakoluna da dev bir bayrak dikti.

Türkiye- Suriye sınırında askeri hareketlilik yaşanırken, sınır güvenliği ile ilgili alınan önlemlerin yüksek seviyeye çıkarıldığı görüldü. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterler Türkiye- Suriye sınırında keşif uçuşları yaptı.

Suriye, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nin karşısında bulunan bir sınır karakoluna 2 gün önce dev bir Suriye bayrağı dikti. Karakolda daha önce bayrak bulunmadığı öğrenildi. Bu arada, karakolda bulunan tankın namlusunun da Türkiye’ye doğru çevrildiği görüldü. (Vatan)