Halep'e bağlı Carablus ilçesinde, Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında 2 gündür yaşanan çatışmaların ardından ilçenin kontrolünün "Özgür Suriye Ordusu"nun eline geçtiği ifade edildi.

Suriye ordusuna ait hiçbir güvenlik görevlisinin görülmediği bölgede, Karkamış Sınır Kapısı'nın karşısında yer alan Suriye gümrük kapısındaki direkte yer alan Suriye'ye ait kırmızı, beyaz ve siyah renkli bayrağın yerine "Özgür Suriye Ordusu"na ait olduğu belirtilen 3 yıldızlı beyaz, yeşil ve siyah renklerden oluşan bayrağın asılı olduğu görüldü.

Ayrıca aynı yerde betondan yapılmış bir panoda bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad 'a ait dev fotoğrafın da söküldüğü tespit edildi. Karkamış Sınır Kapısı'nın karşı tarafında yer alan Suriye'ye ait gümrük kapısında hiç bir resmi görevli veya askerin bulunmadığı da dikkati çekti.

Sınır kapısında yaşanan olaya tanıklık eden bazı vatandaşlar, bölgede 2 gün önce şiddetlenen çatışmaların son bulması üzerine silahlı bazı muhaliflerin sınır noktasına gelerek, önce Suriye'ye ait bayrağı, sonra Esad'ın fotoğrafına silah sıktığını daha sonra da Suriye bayrağını indirerek, kendi bayraklarını astığını anlattı.