Hakkari Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Güzelaydın"ın askerliğe elverişsiz hale gelmek amacıyla kendisini yaraladığı ve bu yaralama sonucunda da öldüğü belirtildi.
Ağrı"nın Patnos İlçesi"nde oturan ve vatani görevini Hakkari"nin Yüksekova İlçesi Çobanpınar Sınır Bölüğü"nde yapan Jandarma Er Burhan Güzelaydın, 3 gün önce yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi"nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Jandarma Er Burhan Güzelaydın'ın ailesi, çocuklarının karakol komutanı tarafından vurulduğunu iddia etti. Aile, çocuklarının öldürüldüğü iddiasıyla Hakkari İHD şubesine başvurarak olayın aydınlatılmasını istedi.
ŞOKA GİRİP ŞUURUNU KAYBETMİŞ
Ailenin bu idiası üzerine Hakkari Valiliği bugün konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yazılı açıklamada şöyle denildi:
“30 Ocak 2009 tarihinde Yüksekova Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı"na bağlı Çobanpınar Sınır Bölük Komutanlığı"nda görevli jandarma er Burhan Güzelaydın, kendisini askerliğe elverişsiz hale getirmek için G-3 piyade tüfeği ile sağ omuz boşluğuna ateş ederek yaralanmıştır. Yaralı ere bölük tabibi tarafından derhal tıbbi ilk yardım yapılmış ve Yüksekova"dan kalkan ve içinde 2 doktor bulunan helikopter ile yaralı er Yüksekova Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılmıştır. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştır. Vefat eden er Güzelaydın"ın naaşı savcılık tarafından otopsi yapılmak üzere üzere Hakkari Devlet Hastanesine nakledilmiştir. Adli Tıp hekimlerince yapılan otopside, yaralanma sonucu personelin korku ve panikle şoka girdiği ve şuurunu kaybettiği, şuur kaybı sonucunda mide içeriğinin yemek borusundan, nefes borusuna kaçması nedeniyle solunumun durduğu, nabzın giderek zayıfladığı ve solunum yetmezliğine bağlı olarak vefat ettiği anlaşılmıştır.”

MİLLİYET