Türkiye nin AB deki Gözü sloganıyla internette yayın yapan ABHaber, Türkiye nin, Obama nın ziyaretinden sonra Ermenistan la sınırları açmayı planladığını yazdı.

Konunun Brüksel"de konuşulduğuna dikkat çeken ABHaber, Dışişleri Bakanı Babacan"ın Erivan"a gideceğini, sınırın da 24 Nisan sözde soykırım gününden önce açılacağını öne sürdü.

TÜRKİYE"nin Ermenistan ile sınırı Nisan ayında açacağı Brüksel"de konuşulmaya başladı. ABHaber"in Avrupa Komisyonu"ndaki Türkiye dosyasına hakim bir üst düzey bürokrattan aldığı bilgilere göre, Türkiye, Ermenistan ile sınırı ABD Başkanı Barack Obama"nın Türkiye ziyareti sonrası açmayı planlıyor. Dışişleri Bakanı Ali Babacan"ın Nisan ayı ortasında Ermenistan"ın başkenti Erivan"a gitmesi söz konusu. Türkiye"nin Ermenistan ile sınırı 24 Nisan"dan kısa bir süre öncesi açması ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi. Brüksel"deki AB gözlemcileri, Türkiye"nin sınırı açmasının Avrupa"da çok olumlu karşılanacağını ve Ankara"nın AB nezdinde elini güçlendireceğini ifade ediyorlar.

Kársız portal

ABHaber.com, "Türkiye"nin AB"deki Gözü" sloganıyla internette yayın yapıyor. Türkiye-AB ilişkileri hakkındaki gelişmeleri yayınlayan kapsamlı bir haber portalı olan site, zaman zaman özel haberleriyle dikkat çekiyor. Site, kendisini, "Avrupa Birliği ve Türkiye arasında karşılıklı anlayış, iletişim ve bilgilendirmeyi amaçlayan, bağımsız, tarafsız ve kár amacı gütmeyen bir internet haber portalıdır" ifadesiyle tanımlıyor. Brüksel ve Ankara"da merkezleri bulunan ABHaber"in Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal, Genel Yayın Müdür Vakur Kaya. Ord. Prof. Ruşen Ergeç ise sitenin Onursal Başkan"ı.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki yakınlaşma, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Milli Takım"ın geçen eylül ayında Ermenistan ile yaptığı futbol maçını Erivan"da izlemesiyle başlamıştı.

Adım adım

Eurasia Daily Monitor"da dün yayınlanan bir habere göre de, bu maçla birlikte başlayan yakınlaşma, sınırın yeniden açılmasına doğru "adım adım" ilerliyor. İki ülke diplomatları, ikili ilişkileri geliştirecek başarılı bir strateji üzerinde anlaşmaya vardı. Sınırın nisanda açılabileceği yönünde ilk iddialar şubat ayında seslendirilmeye başlamıştı. ABD"deki soykırım tasarısının da yakınlaşmayı engellemediği ve ABD Başkanı Barack Obama"nın Türkiye ziyaretinin üçlü trafiği hızlandırdığı bildirilen makalede, "Türkiye ve Ermenistan daha önce hiçbir zaman bu kadar yakın ilişkilere sahip olmamıştı" dendi.

HÜRRİYET