Oyuncu olmaya karar verdiğinde babasını ikna edemeyen Erkoçlar, yılmamış, TÜRVAK"ta aldığı eğitimin ardından başarısını ona da kanıtlamış ve desteğini arkasına almış. Çocuk yaşta ünlü olmanın dezavantajlarını da yaşamış tabii. “Sınıftaki kızlar beni hiç çekemezdi” diyen genç oyuncu, şu sıralar “Hesaplaşma” dizisinde bilgisayar dahisi bir polisi canlandırıyor.

* Nasıl gidiyor “Hesaplaşma” dizisi? Alıştınız mı silahlara?

- Diziye başlamadan önce bir aylık eğitime girdik. Bende silahlara karşı biraz korku var, sesinden ürküyorum. Alışabileceğimi de sanmıyorum.

* Zor oldu mu diziye adapte olmak?

- Benim için rol anlamında bir ilkti bu dizi, farklı bir karakteri oynuyorum bu kez. Bir bilgisayar dahisi. Bu karakterin klavyeyi tutma şekli bile farklı. Bu yüzden ön hazırlık yapmam gerekti.

ARKADAŞLARIM İÇİN ANTİPATİK BİRİYDİM

* 10 yaşından beri ekranlarda olmak kendi seçiminiz miydi?

- Annemin arkadaşının kızı bir ajanstaydı, onun vasıtasıyla ben de kaydoldum. Önce reklam filmlerinde rol aldım, sonra diziler geldi. Bu mesleği seçmeseydim, hayatım nasıl gelişirdi bilemiyorum... Normal hayatta daha çekingen, içine kapanık biriyim. Ama kamera karşısına geçince farklı oluyorum.

* Küçük yaşta tanınmaya başladığınızda, arkadaş ortamınız nasıldı?

- Pek arkadaşım yoktu. Oyunculuk yapmam okulda da dezavantajdı. Sınıftaki kızlar beni hiç çekemezdi. Antipatik biriydim onlar için.

* “Bu işin okulunu okuyayım” dediğiniz an ne zamandı peki?

- İlk dizimde Erler Film ile çalışıyordum. O sırada TÜRVAK"ı duydum ve “Mutlaka sınavlarına girmeliyim” dedim. Burs kazanıp okumaya başladım.

SOKAKTA KORKTUĞUM İNSANLAR OLUYOR

* Oyuncu olmak istediğinizi söylediğinizde aileniz destek verdi mi?

- Babam ilk etapta istemedi. Annem ve ablamdan daha çok destek gördüm. İnatçı olduğum için kimseyi dinlemedim.

* Hayatta mutlaka yapmak istedikleriniz arasında neler var?

- Kendimle ilgili çok şey düşünemiyorum. Çünkü çalışırken pek zamanım kalmıyor. Kendim için yaptığım en son şey, Sanem Demirkaya"dan hip-hop ve R&B dans dersleri almaktı.

* Tanınmaya başladıkça kendinize duvarlar örüyor musunuz?

- ınsanlar tanıyor ve yanına geliyor ama nasıl davranış sergileyeceklerini bilemiyorsun. Bazen korktuğum oluyor.

İLK DÖVMEMİ 13"ÜMDE YAPTIRDIM

* Vücudunuzda dövmeler var, ne zaman yaptırdınız bunları? Mesleğinizde sorun olmuyor mu?

- İlk dövmemi, ablamdan destek alarak 13-14 yaşlarında yaptırmıştım. Dövmelerim daha çok yazı ağırlıklı. Hayat felsefemi anlatan ya da bana bir şeyleri hatırlatan dövmeler. Mesleğimde sorun olmuyor, sadece görüşmelere gittiğim zaman “Kalıcı mı” diye soruyorlar. Yaptırırken hiç engel teşkil eder mi diye düşünmemiştim ama kâbus haline dönüştü! ınsanlar soruyor ve ben sürekli açıklama yapmak zorunda kalıyorum.

Kelebek