Vatan gazetesinden Cihat Aslan'ın haberine göre arkadaşlarına son dönemlerde ağabeyiyle sorun yaşadığını anlatan Ceylan, akşam evde televizyon izledikten sonra odasına gidip uyudu. 

Gece eve alkollü gelen ağabeyi Erhan Timuroğlu, direkt odasına gittiği genç kızı uykusundan uyandırıp tehditler savurarak bağırmaya başladı.

Bir yıl önce özel bir bankada çalışmaya başlayan Ceylan Timuroğlu, hafta sonu erkek arkadaşıyla sinemaya gitmişti.

Ceylan Timuroğlu’nun erkek arkadaşıyla birlikte sinemaya gittiği, bunu öğrenen abisinin cinayeti işlediği öne sürülüyor.

Baba: "Engellemeye çalıştım ama durduramadım.”

Baba Adem Timuroğlu’nun polise verdiği ifadesinde şunları söyledi:

“Kapıyı açtığımız sırada bir anda Ceylan’ın odasına yöneldi. ‘Sen ne haltlar karıştırıyorsun’ diye bağırdığını duyduk. Silahını çıkarıp ateş etti. Engellemeye çalıştım ama durduramadım.”

Ağabey Timuroğlu’nun, 2006 Mayıs ayındaki Danıştay saldırısı ile Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombaların faillerinden biri olduğu belirtiliyor.

HaberTürk gazetesinin aktardığı bilgiye göre Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılması olayından sonra camiye gidip öğle namazı kıldıklarını oradan da bara gittiğini söyleyen Erhan Timuroğlu, “Dinci değilim ama dindar bir insanım. Cuma namazlarını kaçırmamaya çalışırım. Arada bir esrar ve kokain de kullanırım. Cumhuriyet Gazetesi’ne üçüncü bombanın atılması olayında bir tane azmettiricim varsa o da eyleme gönderen Osman Yıldırım” demişti.