Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 7 film vizyona girecek.

Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna ile William H. Macy'nin başrollerini paylaştığı ve yönetmenliğini Jean François Richet'in yaptığı "Kan Bağı", sinema seyircisiyle buluşacak.

2005 yapımı "Baskın" filmiyle tanınan yönetmen, yeni filminde, eski bir suçlu olan ve hayatını dövme yaparak yalnız bir şekilde karavanında sürdüren bir adamın, erkek arkadaşı yüzünden uyuşturucu karteline bulaşan 17 yaşındaki kızını, içine düştüğü beladan kurtarma mücadelesini anlatıyor.

"Hayat Işığım"

"Aşk ve Küller" filminden hatırlanan yönetmen ve senarist Derek Cianfrance'ın imzasını taşıyan filmin başrollerinde Michael Fassbender, Alicia Vikander ve Rachel Weisz yer alıyor.

Aşk ve dram türündeki film, Batı Avustralya'da kendi halinde bir fenerin idaresinden sorumlu olan evli bir çiftin, batan gemi enkazından buldukları küçük bebeği kimseye söylemeden alıp büyütmeye karar vermeleri ve bu küçük sırrın daha sonra ikilinin başına açtığı büyük bir derdi konu alıyor.

"Siccin 3: Cürmü Aşk"

Başrollerinde Adnan Koç, Büşra Ayaydın, Cem Uslu, Nevin Efe, Yavuz Pekdiker, Elif Baysal, Yavuz Çetin, Ömer Musab Küçükler gibi isimlerin yer aldığı, "Siccin 3: Cürmü Aşk" adlı filmin yönetmenliğini Alper Mestçi yaptı.

Yönetmen koltuğundaki Mestçi'nin Bekir Acar ile birlikte senaryosunu kaleme aldığı, çekimleri Sarıyer ve Beykoz çevresinde gerçekleştirilen film özetle şöyle:

"Orhan ile Sedat çocukluk arkadaşıdır. Yıllar sonra Orhan, Sedat'ın kız kardeşi Kader'le birbirlerine aşık olup evlenirler. Sedat'ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatlarının dönüm noktası olur. Sedat'ın oğlu Mehmet felç olur. Kader ise geçmişini hatırlayamaz. Orhan bu olay yüzünden Sedat'ı suçlar ve onunla bütün iletişimini keser. Sedat, duyduğu vicdan azabı ve yaşadığı tuhaf ürkütücü olaylar nedeniyle iyice dağılır. Orhan ise çok sevdiği ilk ve tek aşkı Kader'i kaybetmeme uğruna korkunç şeyler yapmaya başlar."

"Masal"

Gökhan Mumcu, Tolga Yüce, Bengi Öztürk gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı "Masal", bir vasiyet üzerine kesişen hayatları anlatıyor.

Arin Arjen Öztürk'ün yönetmenliğini üstlendiği film, İstanbul'da, Yeşim adındaki karakterin zorlu ameliyattan sağ çıkamayacağını düşünmesinden hareketle, hastane odasında arkadaşlarına yazdığı vasiyet niteliğindeki mektupla başlıyor.

Yeşim'in mektubundaki vasiyeti yerine getirmek için Bafa Gölüne doğru yola koyulan 5 arkadaş, vasiyetteki sırrı çözmeye çalışırken aşk ve dram yüklü başka hikayelerle karşılaşırlar ve bu hikayeler de Yeşim'in hikayesiyle birleşir.

"Tutmayın Beni"

Bala Atabek, Derya Şen, Hakan Eratik, Volkan Baş ve Leyla Üner Ermaya'nın oynadığı, "Tutmayın Beni" isimli filmin yönetmenliğini, daha önce "Vay Başıma Gelenler" filminin yönetmeni Semra Dündar üstleniyor.

Komedi türündeki filmde, bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan "Fikret" adındaki genç bir kızın yaşadığı komik olaylar konu ediliyor.

"Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler"

Özgür Bakar'ın yönettiği filmin başrollerinde Ufuk Şen, Süleyman Kabaali, Bengi İdil Uras ve Duygu Paracıkoğlu yer alıyor.

Film, kostümcü olarak çalıştığı film setinden kovulduktan sonra kendini, sürekli olarak ağabeylerinden aldığı paraları gereksiz işlerde batıran iki arkadaşa yönetmen olarak tanıtan genç bir kızın, ikiliyi korku filmi piyasasında çok para olduğuna ikna etmesi sonrasında yaşanan komik olaylar etrafında dönüyor.

"Kayıp Balık Dori"

Andrew Stanton'un yönettiği animasyon türündeki filmin seslendirmelerini Ellen De Generes, Albert Brooks, Ed O'Neill, Kaitlin Olson, Hayden Rolence, Ty Burrel, Diane Keaton, Eugene Levy, Sloane Murray, Idris Elba, Dominic West gibi ünlü isimler yaptı.

Yapımcılığını Disney Pixar'ın üstlendiği film, geçmişiyle ilgili bazı cevaplar ararken arkadaşı "Nemo" ve "Marlin"le yeniden bir araya gelen "Mavi Tang balığı Dori"nin acıklı hikayesini beyaz perdeye taşıyor.