Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde 'The Dark Knight Rises' filminin gösterimi sırasında 12 kişiyi öldüren şüpheli bugün ilk kez mahkemeye çıkarılıyor.

Guardian, parlak ve yetenekli bir doktora öğrencisi olarak bilinen James Holmes'un saldırıdan aylar önce yaptığı yoğun hazırlıklara ilişkin yeni ayrıntıların ortaya çıktığını açıkladı.

BBCTürkçe'nin haberine göre, Holmes'un, internette kurşun geçirmez giysiler ve binlerce mermi satın almak için 15 bin doları aşkın para harcadığı belirlenirken, cephaneyi dört aylık bir süre içerisinde evinde teslim aldığı ortaya çıktı.

Financial Times gazetesi ise sinema saldırısının halkı silah satın almaktan caydırmayacağı ifade ederken, yirmi yıl öncesine kıyasla çok daha fazla Amerikalının silah taşıma hakkını savunduğu belirtti.

Gazete ayrıca, silah taşıma hakkına verilen desteğin, kanunlara da yansıdığını belirterek, "Saldırı silahları edinmeye karşı federal düzeyde uygulanan yasak, süresi 2004'de dolduktan sonra yenilenmedi. Bu yasak uygulanıyor olsaydı, Holmes, kullandığı iddia edilen AR 15 tipi tüfeği satın alamayacaktı" ifadelerine yer verdi. (SNK)