Antalya'nın Demre ilçesinde yaşayan bir üretici, içine giren sineklerin dışarı çıkmasına izin vermeyen bir cihaz geliştirdi.

Demreli üretici Ali Rıza Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sinekle mücadele için geliştirdiği cihazın piramit şeklinde olduğunu ve içinde lamba bulunduğunu anlattı. Piramit şeklindeki düzeneğin yüzeyindeki deliklerden ışık kaynağına ulaşmak için içeri giren sineklerin, bir daha dışarı çıkamadığını belirten Yılmaz, bu şekilde sineklerin piramidin içine hapsolarak öldüğünü kaydetti.

Cihaza, ''Arlüks'' adını verdiğini ifade eden Ali Rıza Yılmaz, ilk olarak Demre Belediyesi'nin satın aldığı 100 cihazı Müze Caddesi'ne yerleştirdiğine dikkati çekti. Yılmaz, cihazın caddeler, oteller, restoranlar, otellerde rahatlıkla kullanılabildiğini, cihazın 70 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Demreli üretici tarafından geliştirilen cihazı kullanmaya başlayan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da cihazı Müze Caddesi'nde kullandıklarını anlattı. Hem esnafın hem de vatandaşların cihazdan memnun kaldığına değinen Başkan Topçu, ''Cihaz hem sinekle mücadelede hem de aydınlatmada kullanılıyor. Caddemiz cihazla daha güzel görünüyor'' diye konuştu.

Ürünü lokantasında kullanan Durali Güven de 27 yıldır restoran işlettiğini, cihaz sayesinde artık işletmesinde sinek sorunu yaşamadığını ifade etti.