CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, insan haklarının gelişmesi, tam olarak benimsenmesi ve uygulanması için gelişmiş bir demokrasiye sahip olmak gerektiğini belirtti.
Aytur, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarının düşüncelerini ve uygulamalarını desteklemeyen basının büyük cezalarla karşılaştığını savundu.
Bazı yazarların görevlerinden ayrılmak zorunda kaldığını, bunun demokrasinin gelişmesinin önünde engeller yarattığını öne süren Aytur, şunları kaydetti:
''Gelişmesi için mücadele ettiğimiz demokrasimizin AK Parti iktidarıyla otoriter bir demokrasiye dönüştürülmekte olduğunu görüyoruz. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) ve Anayasa Mahkemesinde yapılan değişiklikler de bu düşüncemizi destekleyen değişikliklerdir.
Bütün bunlar olurken, geçtiğimiz yıllarda öldürülen bir çok Türk aydını, bilim adamı ve gazetecinin katilleri yakalanamamıştır. Yine üniversite öğrencilerinin bir protesto nedeniyle uğradıkları şiddet ve orantısız güç Türkiye'de sindirilmiş bir korku toplumu yaratılmaya çalışıldığını gösteriyor.''
Aytur, CHP'nin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda, bireysel hakların korunup geliştirilmesi, onurlu yaşam koşullarının sağlanması için mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.