Üniversite sınavına girmek için geldiği Tekirdağ'da arkadaşı Nefise Kıran ile kayıplara karışan Meral Yapıcı'dan bin 282 gündür haber alınamıyor. Yapıcı çifti evlatlarının ardından göz yaşı döküyor.

Tekirdağ Şarköy'de yaşayan Yapıcı ailesi, üç yıl önce kaybolan ve o sırada 21 yaşında olan kızları Meral'in ardından göz yaşı döküyor. Işık ve Metin Yapıcı çiftinin hayatını zindana çeviren olay, bin 282 gün, yani üç yıl 7 ay önce yaşandı. Meral Yapıcı üniversite sınavına girmek için Şarköy'den Tekirdağ daki evlerine annesi Işık Yapıcı, kardeşi Şükrü Can ve arkadaşı Nefise Kıran ile birlikte geldi. Genç kız annesine Nefise ile dışarı çıkması gerektiğini söyleyerek evden ayrıldı.

SESSİZ TELEFONLAR VAR

Dışarıya çıkan kızının telefonlarının kapandığını belirten anne Işık Yapıcı, "Kızım ve arkadaşı geri gelmeyince aradım ama ulaşamadım. Hava kararınca panikledim. Sokaklarda aradım, sonuç alamayınca polise başvurdum.

Kızım kaybolduktan sonra ilk zamanlar eve sessiz telefonlar geliyordu. Yaklaşık 6 ay boyunca da gelmeye devam etti. Ama artık telefonlar da kesildi" dedi. Elektrikçilik yaparak geçimlerini sağlayan baba Metin Yapıcı ise kızının kaybolmasının ardından odasında Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nden Rıdvan B. adında bir kişiden gelen mektupları bulduğunu söyleyerek, "Cezaevinden çıkan Rıdvan B.'yi polis sorguladı ancak bir sonuç alamadık. Yetkililere buradan yalvarıyoruz. Ne olur çocuğumuzu bulun" diyerek göz yaşı döktü.

TELEViZYONA BiLE ÇIKTILAR

Yapıcı ailesi, kızları Meral Yapıcı'yı bulabilmek için her yola başvurduklarını söyledi. Bir televizyon kanalı tarafından çağrıldıklarını anlatan baba Metin Yapıcı, "Ailece umutlandık, şansımızın olacağını düşünerek hemen İstanbul'a geldik. Ancak orada bile şansımız 5 dakikaymış. Program sunucusuna kızımızın kayıp olduğunu ve nasıl kaybolduğunu anlatabildik. Ancak yine bir ipucuna ulaşamadık" dedi.