Öğrenciler bunun üzerine 1 buçuk saat sınıftan çıkartılmadı, sınav yeni kitapçıklar getirilerek yapılabildi. Karaman'daki hatalı kitapçık kriziyse fotokopi yöntemiyle çözüldü.
 
 
Bu sabah Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu'nda PYBS için gelen 6'ıncı sınıf öğrenciler sınav salonlarında yerlerini alıp, kitapçıkların dağılmasını beklemeye başladı. 
 
Saat 10.00'da başlayacak sınav için göreviler kitapçıkları, açtıklarında 6'ncı sınıf öğrencileri olmalarına karşılık, 9,10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin kitapçıklarının gönderildiği anlaşıldı. 
 
Bunun üzerine öğrenciler sınıflardan dışarı çıkartılmadı, okula giriş çıkışlar da yasaklandı. 
 
Yaklaşık 1.5 saat bekleyen öğrenciler, kendilerine uygun kitapçıkların getirilmesi ardından sınava başladı. 100 sorunun sorulduğu sınav 100 dakika sürdü.
 
Veliler bayıldı
 
Öğrencilerin 1.5 saat gecikmeli sınava başlamaları dışarıda bekleyen velileri de öfkelendirdi. Tepki gösteren bazı öğrenci velileri baygınlık geçirince, 112 Acil Sağlık ekibi çağrıldı. Fenalık geçiren öğrenci velilerine ambulansta müdahale edildi.
 
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas da okula gelerek gelişmeler hakkında inceleme yaptı.
 
Bir kriz de  Ermenek'te
 
Ermenek'de bugün Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'na katılan bin 109 öğrenci, sınavdan yaklaşık yarım saat önce sınava girecekleri okula geldi. 
 
Daha sonra kontrolden geçirilerek salona alındı. Kitapçıklar dağıtılmaya başlanıldığı sırada bir okulda 9, 10 ve 11'inci sınıflara, 6, 7 ve 8'inci sınıfa ait kitapçıklar dağıtıldı. 
 
Yanlışlık fark edilince kitapçıklar toplatıldı. Yedek kitapçıklar da yetersiz olunca polis nezaretinde doğru kitapçıkların fotokipisi çekildi. 
 
Kitapçık mağduru olan 157 öğrenci saat 10.00 yerine, saat 12.00'de sınava başladı.
 
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, merkezden kaynaklı bir hata olduğunu söyledi. 
 
Vali Kahraman şöyle konuştu: "Bu hata sınava katılan tüm öğrencileri kapsamıyor. Sınav kitapçıklarında merkezden kaynaklı bir hata olmuş. Polis nezaretinde kitaplar fotokopi ile çoğaltılmış ve öğrencilere dağıtılmış. Ben Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığında yetkililerle görüştüm. Bazen hata olduğunda fotokopi yoluna gidebildiklerini bana ilettiler. 
 
Aslında böyle bir sorun olduğunda yedek kitapçıkların devreye girmesi lazım. Fakat yedek kitaplarda yeterli gelmemiş. Bir takım öğrenciler normal saatinde sınava girip çıktılar. Fakat kitapçıkların da sorun olan öğrencilerde sınava 12.00'de başlayıp 14.00'de çıktılar. Gerekli tedbirler alındı. Gecikmeden başka da bir problem olmadı" dedi.