Kuşadası Ticaret Odası Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak İstanbul Global Education Genel Müdürü Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu katıldı. Sınava girecek öğrenciler ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiği konferansın açılışında konuşan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) öğrencilere başarılar dileyerek, stresi azalttıkları takdirde başarının yarısını yakalayacaklarını belirtti.
Global Education Genel Müdürü Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu ise, ÖSS ile başa çıkmak, meslek seçmek ve üniversite seçmek konularında katılımcıları detaylı bilgiler verdi. Kahyaoğlu, "Ortada bir sınav gerçeği var. Yapılması gereken de bunu en az hasarla ve en avantajlı şekilde atlatmaktır. Bunun için de öncelikle olan motivasyonun yüksek tutulması" dedi.
Öğrencilerin sınav stresini "görselleştirme" ve "pozitif düşünme" ile yenebileceklerini belirten Kaykayoğlu, elde edilmek istenen ne olursa olsun onu hayal ederek canlandırmanın çok önemli olduğunu, ayrıca öğrencilerin sınava girmeden önce sınava girecekleri okulu ve sınıfı görmenin stresi azaltmak açısından önemli olduğunu söyledi.