Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın 1. İdare Mahkemesi"nin BESYO sınavları için verdiği yürütmeyi durdurma kararının nihai karar olmadığına işaret ederek, “Tarihin en objektif sınavını yaptık” dedi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın 1. İdare Mahkemesi"nin BESYO sınavları için verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bugün açıklama yaparak, mahkemenin nihai kararı henüz vermediğini sadece ara karar verdiğini söyledi. Nihai karar verilmediği için mahkemenin aldığı kararın kesin hüküm taşımadığını ifade eden Boylu, yapılan sınavları "Tarihin en objektif sınavları" diyerek yorumladı.
Sınavların iptal edilmesi gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını kaydeden Şükrü Boylu, mahkeme kararının kendilerine ulaştığını belirterek, kararın nihai karar gibi lanse edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Verilen ara kararla kendilerine savunma hakkı tanındığını ifade eden Şükrü Boylu, “ADÜ olarak Türkiye"nin en objektif BESYO sınavlarını gerçekleştirdik. Biz bugüne kadar şaibeye açık olan branşları sınavdan çıkardık. Sınav jürisi Aydın dışından olmasına rağmen sınavlara Muğla"dan iki tane de gözlemci getirttik. Ayrıca sınavların objektif olması amacıyla sınav salonunda ilk defa aile jürisi oluşturduk. Sınavlar hakkında alınan mahkeme kararı yürütmeyi durdurma için nihai karar değil, ara karardır. Mahkeme nihai kararı 30 gün sonra verecek. Biz bu zaman dilimi içerisinde savunmamızı hazırlayacağız. Ve karar verilmeden sınavların yasalara uygun yapıldığını mahkemeye göstereceğiz. nihai kararın kesinleşmemiş olmasından dolayı sınavların iptal olması gibi bir şey söz konusu değil” şeklinde konuştu.