Sinan Oğan, “Devletin en hassas yerlerine örgüt üyelerini yerleştirdiler. Üniversitelere tecrübeli dağ kadrolarını soktular. PKK'nın çaldığı sınav soruları da araştırılsın” dedi. Oğan yaptığı açıklamada, FETÖ soruşturmaları ile Cerablus'ta sürdürülen Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin görüşlerini açıkladı ve “FETÖ'cülerin çaldığı sınav soruları çok şükür soruşturuluyor. Bu sayede FETÖ'cüler devletten temizleniyor. Ancak, soru çalanlar sadece FETÖ'cüler değil KCK marifetiyle PKK'lılar da yıllarca soru çaldılar” diyen Oğan, geriye dönük ÖSS ve ÖYS sınavlarının da soruşturulmasını istedi.

YAN GELİP YATMASINLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD ve YPG'ye yönelik başlattığı Cerablus operasyonu sonrasında ülkemizde canlı bomba eylemlerinin artabileceği uyarısında bulunan Oğan şöyle konuştu:

“Türkiye'de 3 milyonu aşkın Suriyeli mülteci var. Bunların en az 500 bini eli silah tutabilecek yaşta. Türkiye mülteciler için yan gelip yatma yeri olmamalıdır. Suriyeliler ülkelerinin birliği ve bütünlüğü için yeniden organize edilmelidir. Özellikle Türkiye'deki Araplar ve Türkmenler bu çerçevede kurtarılacak bölgelere vakit geçirilmeden geri götürülerek yerleştirilmelidir. Fedakarlık yapmadan Suriyeliler vatanın kadrini başka türlü bilemezler. Bir zamanlar kırmızı halılarla karşılanan Salih Müslim’e de haddi bildirilmelidir”