Referandum kampanyaları sık sık engelleme ve müdahalelerle karşılaşan MHP’li muhalifler Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

MHP’den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, yaşananlardan iktidarı sorumlu tuttu, ‘amaç referandumu iptal ettirmek’ dediler.

‘ALÇAKÇA BİR SALDIRI’

Referandum kampanyası kapsamında Yozgat’taki etkinlik sırasında ailesinin bulunduğu araca yapılan saldırı ile gündeme gelen Sinan Oğan da olayı, “ahlaksız, alçakça bir saldırı” olarak nitelendirdi. Saldırının ailesine yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Oğan, “En kötü dönemlerde bile 7 yaşında bir çocuğun olduğu yere saldırı olmaz” dedi. Kızının “neden bozkurt işareti yapanlar bize saldırıyor” diye sorduğunu anlatan Oğan, kızının tüm hayallerini yıkanları, gözyaşı döktürenleri lanetlediğini söyledi.

‘AMAÇ REFERANDUMU İPTAL ETTİRMEK’

Saldırıların asıl amacının referandumu iptal ettirmek olduğunu söyleyen Oğan şöyle devam etti: “Hayırlar çok önde. Bu referandumu iptal ettirmeye çalışıyorlar. Münbiç, Irak, Avrupa hesapları tutmadı. Son düzlüğe girdiğimizde AKP’nin yeni planı ülkücüler arasına kan davası sokarak, ülkücülerin birbirinin kanını dökmesini sağlayarak bu referandumu iptal ettirmek. Yapılan buydu.”

‘POLİSLER SÖZLE Mİ YARALANDI?’

Yozgat programında alınan polis tedbirinin saldırıyı önlemek üzere değil, olay olduktan, kan döküldükten sonra gereğini yapmak üzere olduğunu savunan Oğan, görüntülerin bunu doğruladığını söyledi. Yaşanan olayla ilgili valinin ‘sözlü sataşma oldu, 2 polis yaralı’ sözlerini eleştiren Oğan, “O polisler sözle mi yaralandı” diye sordu.

‘VALİ ÜLKÜ OCAKLARINI NEDEN ARAR?’

Eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın Vali’nin yanında ülkü ocaklarını aradığı yönündeki mesajlarını hatırlatan Oğan, “Vali, Ülkü Ocakları ile neden konuşur? Bu mesaj ile saldırının failini itiraf etmiş oldular” dedi. Başlarına bir şey gelirse bunun müsebbibinin AKP hükümeti ve onun tetikçileri olacağını söyleyen Oğan, “Her şey aklımıza gelirdi ama arkadaşlarımızın AKP’ye tetikçilik yapacağı aklımıza gelmezdi” dedi.

‘KENDİMİZİ KORUMAK İÇİN TEDBİR ALIYORUZ’

Ruhsatlı silahı bulunan Oğan, devlet korumadığı için kendilerini koruyacak tedbir almak zorunda kaldıklarını belirterek şunları söyledi: “Devlet bizi korumuyor, kendimizi koruyacak tedbirleri biz alıyoruz. Ben bir siyasetçi olmama rağmen ruhsatlı silahımla gezmek zorundayım. Bizi orada koruyanlardan Allah razı olsun ama onları aşıp arabaya girdiklerinde ne olurdu? Ailem içinde, çocuğum içinde ne olurdu? Bunu Yozgat Valisi, Emniyet Müdürü akıl edemiyor mu? Adalet Bakanı’nın memleketinde saldırıya uğruyoruz, bu o bakan için utançtır, utanç.”

‘SİLAHLANALIM MI, NE YAPALIM?’

Saldırıdan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da sorumlu tutan Oğan, “polise müdahale etmeyin” talimatı verilerek saldırıya göz yumulduğunu söyledi. Saldırının kendileri tarafından püskürtüldüğünü söyleyen Oğan, “Bu ülkede adalet yok mu? Silahlanalım mı ne yapalım?” dedi.

Suç duyurularından sonuç alamadıklarını belirten Oğan, bugünlere gelinmesi “lastiğe sıkan beyne de sıkar”, “Ülkücü işini yarım bırakmaz” yaklaşımının da bulunduğunu sözlerine ekledi.