Seçime İstanbul ve Ankara il başkanları ile gitmek istemeyen Genel Merkez"in “tavsiye” kararı, tabanda “tasfiye” olarak algılandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu, Haziran 2010"da yapılacak genel secimlerde “milletvekili adayı” olacak il ve ilçe başkanlarına istifa etmeleri için bir haftalık süre verdi. Genel seçimlere Ankara ve İstanbul il başkanları ile gitmek istemeyen CHP yönetimi, kararı “tasviye” olarak algılanmaması için de “tavsiye” olarak açıkladı.

5 saat süren toplantıda, milletvekili aday adayı olacak il, ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 10 Ocak"a kadar istifalarını açıklamaları kararı alındı. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil yaptığı açıklamada, istifa yönündeki MYK kararının “tavsiye kararı” olduğunu ve ilgililere bir genelge gönderilmeyeceğini bildirdi.

CHP"de daha önceki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacak il, ilçe ve yönetim kurulu üyeleri seçimlere iki ay kala istifalarını sunarlardı. CHP MYK"nın “istifa çağrısının” genel seçimlere eski Genel Sekreter Önder Sav"a yakınlığı ile bilinen Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ve İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ile gitmeme yönündeki kararlılıktan kaynaklandığı öne sürüldü. Şimşek ve Yıldızlı"nın aday olup da Genel Merkez yönetimi tarafından belirlenen 10 Ocak"a kadar istifa etmeleri durumunda, bu görevlere yeni iki isim atanacak.

“Tasfiye söz konusu değil”

Genel Sekreter Tamaylıgil, gazetecilerin “parti örgütlerinde tasfiye yapılacağı yönündeki” haberleri anımsatması üzerine, tasfiyenin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Ben örgütten gelen, örgütüyle çalışan, örgütünün her kademedeki fedakarlıkları önünde onların değerlerini çok çok iyi yaşayan bir arkadaşlarıyım. Burada hepimiz tek bir hedef için çalışıyoruz. Başta Genel Başkanımızın zaten böyle bir düşüncesi söz konusu olamaz. Hep beraber iktidar için çalışacağız. Nerede, ne şekilde üzerimize görev düşerse hep beraber o şekilde çalışacağız” diye konuştu. (Vatan)