CHP İl Yönetimi'nin istifasıyla şoka uğrayan Berhan Şimşek, son dakika atağı ile istifacıları ikna etmeyi başardı...

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, il yönetiminden istifa etme kararı alan beş kişiyi "Bireysel istifalarınızı durdurun. İl Yönetimi düşmesin. Cumartesi günü birlikte hareket edelim" diyerek ikna etti.

Bu sabah CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu'ndaki görevlerinden istifa etme kararı alan Alay Keleş, Raif Balkaroğlu, Necmi Şimşek ve Emir Hüseyin Akın'ın istifa dilekçelerini Can Özyedierler İl Başkanlığı'na götürdü. İstifa etme kararı alan Özyedierler, dilekçeleri İl Başkanı Berhan Şimşek'e teslim etti. İstifa etme kararı alan beş yöneticinin dilekçelerini işleme koymayan Berhan Şimşek, "Bu karardan vazgeçin" dedi.

İstifa etme kararı alan kişiler adına dilekçeleri il merkezine götüren Can Özyedierler'le uzun bir süre görüşen Şimşek, "Cumartesi günü birlikte basının karşısına çıkalım. İl Yönetimi'ni düşürmeyelim. Ben de zaten istifa edeceğim" dedi.

Bu sözler üzerine istifa kararını "bir gün sonraya" erteleyen Özyedirler, dilekçelerin de cumartesi günü işleme konulmasını istedi. Böylece, iki aydır toplanamayan ve karar alamayan İstanbul İl Yönetimi'ndeki düğümün çözülmesi cumartesi gününe kaldı.

Öte yandan, kulislere sızan bilgilere göre, Şimşek'in istifaları kendisine getiren kişilere "Ben sizi yarı yolda bırakmam. Ankara'ya da birlikte gideceğiz" dediği öne sürüldü.

Berhan Şimşek'in milletvekilliğine aday olmak için cumartesi günü saat 13.00'te basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.