Bakan Şimşek, borç yapılandırmasıyla ilgili aksaklıkları tespit için Bakırköy Vergi İdaresi Müdürlüğü"ne habersiz baskın yaptı. Şimşek borçlu gibi form doldurarak kuyruğa girdi.

TEDBİL-İ kıyafet ile denetim yapan bakanlara Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. Vergi ve prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren yasanın uygulamasını yerinde görmek isteyen Şimşek, geçtiğimiz hafta Bakırköy Vergi İdaresi Müdürlüğü"ne habersiz baskın yaptı. Bir toplantı için İstanbul"da bulunan Şimşek, mükelleflerden gelen şikayetleri yerinde görmek için toplantı merkezine yakın Bakırköy Vergi Dairesi"ne gitme kararı aldı. Makam aracını ve korumalarını, vergi idaresinden uzak bir sokakta bırakan Şimşek, bir mükellef gibi vergi dairesine giderek önce bir süre çalışmaları izledi. Bu sırada Şimşek"i kimse tanımadı. Ardından vergi borçlusu gibi bir form doldurarak kuyruğa girdi. Kuyrukta bazı mükellefler Bakan Şimşek"i tanıdı, Şimşek ise kendisini tanıyanlardan kimliğini açıklamamasını istedi. Bir vatandaş gibi formunu teslim etti ve memurlardan yapılandırma konusunda bilgi aldı.

Tüm işlemlerin tamamlanması ile birlikte kimliğini açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi idaresinin personelinin çalışmalarından memnun kaldı. Memurlarına teşekkür eden Şimşek, vatandaşların da yapılandırma konusundaki şikayetlerini dinledi. Aksayan yönlerle ilgili bürokratlarına talimat veren Şimşek"in, tebdil-i kıyafetle denetimlerine bundan sonra da devam edeceği bildirildi. Bakan Şimşek önceki gün de AnkaMall"da Maliye"nin kurduğu standda vatandaşların şikayetlerini dinlemişti.

EPDK yöneticilerini Suriyeli isyancılardan ajanlar kurtardı

BAZI temaslarda bulunmak ve enerji alanında işbirliği protokolü imzalamak için Suriye"ye giden Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş ve beraberindekilerin ölümden döndüğü ortaya çıktı. Yaklaşık 10 gün önce Suriye"ye giden EPDK heyeti, temasların ardından Cuma namazını kılmak için, Şam"da bulunan bir camiye gitti. EPDK yöneticileri, Cuma namazı çıkışında bir anda kendilerini eylemcilerin arasında buldu. Eyleme emniyet birimleri müdahale etti. Türk heyeti tüm çabalarına rağmen, eylemcilerin arasından çıkamadı. Bu sırada eylemi takip eden Suriyeli istihbarat örgütü elamanları, heyeti alandan çıkardı.

Vekil adaylarına nem oranı sorusu

AK Parti"den milletvekili adayı olmak için başvuruda bulunan yaklaşık 6 bin kişi geçtiğimiz hafta mülakata girdi.

Mülakatlarda yaşananlar ve sorulan sorularla ilgili notlar şöyle:

* Aday adaylarının bir kısmı kamu kurumlarının misafirhanelerinde bir kısmı da otellerde kaldı.
* Gündüz Ankara Balgat"taki pastanelere buluşan adaylar, mülakata giren adaylara sorulan soruları alarak hazırlık yaptı.
* Adaylara ağırlıklı olarak seçim bölgelerine ilişkin ne tür projesi olduğu soruldu.
* Ayrıca bazı aday adaylarına, seçim bölgesinin ihracat rakamı, nüfus bilgisi gibi sorular da yöneltildi.
* Yine bazı adaylara, seçim bölgesinin nem oranın bile sorulduğu öğrenildi.
* Bu soruları duyan aday adayların da illerinin bilgilerini çalıştığı kaydedildi.

Sabancı"ya 106 aday başvurdu

MİLLETVEKİLİ aday adaylarının kulis faaliyetleri bazen ilginç olayların yaşanmasına yol açtı. Bu olaylardan birisi de geçtiğimiz hafta Başbakan Tayyip Erdoğan"ın katılımıyla gerçekleşen Sabancı-Verbund ortaklığının Kahramanmaraş"taki hidroelektrik santrali açılışında yaşandı. Başbakan Erdoğan ile ayaküstü de olsa görüşmek isteyen aday adayları Sabancı Holding"in kapısında adeta kuyruk oldu. Açılışta protokolde yer almak için tam 106 aday adayı Sabancı Holding"e başvuruda bulundu. Bu ilgi karşısında zor durumda kalan Sabancı görevlileri, yer darlığı gerekçesiyle birçok talebi geri çevirmek zorunda kaldı. Açılışa katılmak isteyen aday adaylarının arasında, vekillik için istifa eden bürokratların da olduğu bildirildi. Kulislerde Başbakan"ın kendisi ile görüşen adayların hiç birisine söz vermediği sadece "hayırlı olsun" dediği konuşuluyor.

1 milyon kişinin KEY"i riske girdi

KAMUOYUNDA KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı ödemelerine ilişkin süre 31 Mart itibariyle doldu. Ancak bilgileri hatalı olduğu için yaklaşık 1 milyon hak sahibine ödeme yapılamadı. Söz konusu kişilerin ödemeden yararlanması için, yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Ancak bu konuda henüz bir çalışma olmaması hak sahiplerini endişelendirdi. Sürenin dolduğu 31 Mart tarihinde ise ilginç bir gelişme yaşandı. Tüm uyarılara rağmen hak sahiplerine ilişkin listeleri mart ayı içinde teslim etmeyen SGK, 70 bin hak sahibinin ismini bankaya bildirdi. Ancak yasal düzenleme yapılmazsa bu kişilere de ödeme yapılmayacak.