Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; NTV'de Yekta Kopan'ın sunduğu Gece Gündüz programına konuk olan Nil Karaibrahimgil, son albümü 'Nil Kıyısında'da yer alan 'Yalnız Kalpler de Atar' şarkısını kahvaltı masasında ağlarken yazmış.

Bir sabah kahvaltı yaparken çizgi dizi formatındaki 'The Simpsons'ı izleyen Nil Karaibrahimgil, çizgi dizideki yalnız öğretmenin gazeteye verdiği ilan ve sonrasında gelişen olaylar karşısında çok duygulanmış ve o şarkıyı yazmış.

Karaibrahimgil, o günü şöyle anlatıyor:

"Tesadüfen kahvaltı ederken Simpsons dizisini seyrettim. Hassasiyet noktalarımın olduğu bir gündü herhalde, bu seyrettiklerimle ilgili. Bu öğretmenin durumu hakikaten beni çok etkiledi. Gözlerimden yaşlar geldi hakikaten, Simpsons gibi bir komedide. Sonra gitarımı aldım elime ve bu şarkıyı yazdım."

Gece Gündüz ekibinin bir sürpriz yaparak o bülümü bulup üzerine şarkısını okuttuğu kaydı izleyen Nil Karaibrahimgil çok şaşırdı. "Kendisi yani bahsettiğim insan" diyerek Simpsons'daki öğretmen karakterini işaret eden Nil Karaibrahimgil, bu kaydı internet sitesinde yayınlamak istediğini de sözlerine ekledi.

İşte o şarkının sözleri:

Yalnız Kalpler de Atarlar

Gazeteye ilan verdim
Bekarım, yalnızım
Siz de öyleyseniz
Gelin buluşalım
Lisede öğretmenim,
Ağır başlıyım,
Bunlar size uyarsa
Sevmeye hazırım
Çift kişilik nedense
Yastığım, yorganım
Allah nasip ederse
Sola kayacağım,
Yalnız kalpler de atarlar
Bunu bir kenara yazın
Eğer kışı atlatırsak
Güneye ineriz yazın

BU BAŞKA BİR ALBÜM

Albümü için bir yorum yapmaktan kaçınan Nil, "İlle diğer albümlerimle karşılaştırmamı istiyorlar. Bu başka bir albüm, başka bir yolculuğun başka bir yeri. İlle bana soruyorsanız sen kendini dinlediğinde, geçmişinle bugünü karşılaştır denildiğinde ben farklı bakıyorum. Gördüğüm şey şu: eskiden çok fazla kelime oyunu yapan, zekasını gösterme çabasında olan bir insan vardı, bu sefer 'Kötü kedi Şerafettin' dışında başka kelime yok" diye konuştu.


H2