Kandıra'da kimsesi olmayan 35 yaşındaki Erkan Ayhan, vatandaşların desteği ile 4 yıl önce simit satmaya başladı. Kandıra sokaklarında simit tepsisi ile dolaşan Ayhan hakkında çevreyi rahatsız edildiği gerekçesiyle dava açıldı.

İki yıl önce açılan davadan haberi olmadan simit satmayı sürdüren Ayhan hakkında, kabahatler kanunu kapsamında ceza kesilirken ayrıca tehdit iddiası nedeniyle Kandıra Sulh Ceza Mahkemesinden 6 ay hapis cezası kararı çıktı. Erkan Ayhan'ın cezası 3 bin TL para cezasına çevrildi. 24 takside bölünen cezanın ilk 5 taksidini ödeyen Ayhan, kış mevsiminin başlaması ile birlikte taksitleri ödeyemedi.

Bir arkadaşını cezaevinde ziyaret ettikten sonra çıkışta jandarma tarafından gözaltına alınan Ayhan, iki gün nezarethanede kaldı. Esnafın cezayı ödemesi ile birlikte serbest kalan Erkan Ayhan,"Benim sesimden rahatsız olanlar ayrıca kendilerini tehdit ettiğim için benden davacı oldular.

Mahkeme ile ilgili bana hiç bir tebligat gelmedi. Duruşmalara katılamadım. Sonra polisler bana kesilen ceza tutanağını ve taksitleri gösteren bir makbuz verdi ve 'ödemezsem hapse gireceğimi' söylediler. Ben nasıl simit satacağım aylak aylak camlaramı bakacağım. Bağırmadan nasıl simit satarım"

Erkan Ayhan'ın müşterileri ise sesinden rahatsız olmadıklarını söylediler. Kandıra ilçesinde bu yöntemle 18 simitçinin özellikle yaz aylarında satış yaptığı belirtildi.

Erkan Ayhan hakkında davayı, özellikle adliye lojmanının önünde sabahın erken saatlerinde bağırdığı için rahatsız olan adliye personelinin açtığı öğrenildi.
Kaynak: İHA