Akıllı telefon pazarında rekabet her geçen gün kızışıyor. Her yeni model selefinden daha hızlı işlemci, daha fazla depolama alanı, daha iyi kamera sunarken daha ince ve estetik tasarımlarla karşımıza çıkıyor.

Dünyanın en ince akıllı telefonu unvanını ise tanınmış markaların aksine Çinli bir marka ele geçirdi. Çinli Oppo'nun Finder modeli 6.65 mm inceliği ile dünyanın en ince akıllı telefonu olmayı başardı.
Oppo Finder Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip. Gücünü 1,5 GHz çift çekirdekli işlemciden alan cihazın 16 GB dahili hafızası bulunuyor. 4.3 inç Super AMOLED Plus ekranlı telefonun 1.3 MP ön kamerası 720p video çekimi yapabiliyor. Arka kamerası ise 8 MP ve 1080p video çekim yapabilme yeteneğine sahip.

Dünyanın en ince telefonu unvanı daha önce başka bir Çinli telefon üreticisi Huawei'ye aitti.
6,68 mm kalınlığa sahip Huawei'nin Ascend P1 S modeli Oppo Finder'dan sadece 0,03 mm daha kalındı.

6,65 mm'lik Oppo Finder'ı popüler modellerle karşılaştıracak olursak; iPhone 4S 9,3 mm, Galaxy S III 8,6 mm, HTC One X 8,9 mm, Samsung Galaxy Nexus 8,9 mm, Sony Xperia S 10,6 mm inceliğe sahip.
Aşağıdaki fotoğrafta Oppo Finder iPhone 4 ve iPhone 4S'in arasında görünüyor.

Fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla şık bir tasarıma sahip olan telefonu birçok kişi ilk bakışta iPhone 4'e benzetiyor. Apple Oppo'ya tasarım benzerliğinden dolayı dava açar mı bilinmez ama Oppo Finder'dan daha ince bir telefon üretmek için diğer markaların biraz fazla mesai yapması gerekecek gibi görünüyor.
6 Haziran'da Çin'de ön siparişle satışa sunulacak olan Oppo Finder'ın satış fiyatı yaklaşık 632 dolar.

Teknokulis.com