Dizinin çekildiği Hatay"da bir araya geldiğimiz Balamir, ayrı kaldığı dönemde emlak işiyle uğraşmış, tabii sektörü de hep takip etmiş. Balamir"e göre dizi jönleri çok ama tanınmıyorlar.


Uzun süredir televizyon ekranlarında yoktunuz, neden bu dönüş şimdi?

- Geçtiğimiz yıl Türkan Şoray"ı kıramadım. Çok ısrar edince birlikte bir diziye başlamıştık. 19 yıl aradan sonra ilk kez kamera karşısına geçmiştim, üç-dört bölüm oynadık ama kriz çıktı dizi yayına girmedi. “Sonra devam edilecek dendi” ama olmadı. Arkasından başka bir dizi teklifi gelince “Madem bu işe tekrar başladık, devam edeyim bari” dedim.

Emlakçılık yapıyordunuz. Dükkanlarınız vardı, onlar ne oldu?

- Vardı, kapattık hepsini. Bir de benim filmlerim vardı yapımcı olarak. Oradan da bir gelirim vardı. Yani ekonomik sıkıntı çekmiyordum, durumum iyiydi. Şimdi 63 yaşındayım ve tekrar setlere geri döndüm.

Bu aranın nedeni yorgunluk muydu yoksa küskünlük mü?

- Yorgunluk. Sadece oyunculukla kalsa iyi, yapımcılık işleri de vardı. Yapımcılık çok zahmetli bir iş, çok yorulmuştum. O yüzden “Yeter artık dedim” ve sinemayı bıraktım. Ama bu dönemde hiç ekonomik bir sorunum olmadı.

Ara verdiğiniz dönemde dizileri takip etme fırsatınız oldu mu?

- Oldu. Çok iyi bir izleyiciyim, bütün dizileri izliyorum. Son dönemde çekilen birçok diziyi başarılı buluyorum. Her hafta yeni bir şey veriyorlar. Büyük bir çoğunluğu başarılı. Şimdi film gibi dizi çekiyorlar.

EKONOMİK SIKINTI ÇEKENLER ZAMANINDA PARAYI TUTMADI

Sizin döneminizden sonra yeni jönler çıktı mı?

- Sinema farklı bir şey. Şimdi o kadar çok jön var ki, ama hepsi dizi jönü. “Kim oynuyor” diyorlar, söylüyorum tanımıyorlar. Ama görünce “Aa o çocuk” diyorlar. Şimdi kalıcı olmak çok farklı bir şey. Bizim dönemimizdeki filmlerde soy ismini yedi sülale tanıyordu. Burada diziler de bir de şöyle bir sıkıntısı var: Aynı tempoda çalışmak zorundasınız, ara verdiğinizde unutuluyorsunuz. Eskisi sinema jönlerinin böyle bir sorunu yoktu, onlar hep kalıcıydılar.

Ama sizin döneminizde oynayan oyuncuların bir kısmı kötü durumdalar şu anda.

- Ben bu duruma çok sinirleniyorum. Sinemada çok iyi paralar ödeniyor. Bizim dönemimizde de iyi paralar kazanılıyordu. Şimdi tabii o parayı Hollywood"da yaşar gibi harcarsan 10 gün sonra biter. Şimdi ekonomik sıkıntı yaşayan birçok oyuncu zamanında kazandıkları parayı düzgün harcamadılar. Yardımcı oyuncular fazla para alamıyorlardı, onların kötü durumda olması anlaşılabilir ama başrol oyuncuları iyi kazanıyordu. O dönemde çalışıp yatırım yapanların durumu şimdi gayet iyi. Bizim zamanımızda çok film çekiliyordu ve bir jön neredeyse her filmde bir kat alacak kadar para kazanıyordu.

Peki, şimdi nasıl sektör?

- Daha kavrayamadım. Garip değişimler yaşanmış. Yavaş yavaş her şeyi öğreneceğiz arık.

Siz bu dizide bir mafya babasını canlandırıyorsunuz değil mi?

- Evet, bu tür roller zaten marjinal roller. Sinema yaparken hep o tarz rolleri seçiyorum. Yani bu tür rollerin, yapılan işe büyük bir aksiyon ve tempo getirdiğini düşünüyorum. Başarılı oynanırsa da çok iyi oluyor. O bakımdan oynadığım rolden dolayı bir kaygım yok.

Keşke daha önce devam etseydim dediğiniz oluyor mu?

- Ben yaptığım herşeyden çok memnunum, pişmanlık duymuyorum. Keşkeler ile işim olmaz./hürriyet