F.BAHÇE yönetiminin kurtarmak için gözünün içine baktığı Daniel Güiza"yla ilgili "acı" bir gerçeği açıklıyoruz.. Sarı-lacivertlilerin Luis Aragones"le beraber 2 sezon önce La Liga ekibi Mallorca"dan transfer ettiği ve 14 milyon Euro bonservis bedeli ödediği İspanyol golcü, geçen sezon büyük bir rakama satılabilirdi.. Ama bunun önüne F.Bahçe"nin 1 numarası Aziz Yıldırım geçti.. Nasıl mı? İşte başlıyoruz.

ANELKA"NIN DA MENAJERİ

GEÇEN sezonun başı.. Güiza yine bildiğiniz gibi. İlk 3"e bile giremeden, 4. bitirilen sezonun en büyük sebeplerinden biri olan İspanyol oyuncudan taraftar ümidini kesmişti. Ve bu sırada inanması güç bir teklif geldi sarı-lacivertlilere. Teklifi getirenin adı Doug Pingisi"dir.. İngiliz ekibi Portsmouth adına F.Bahçe"nin kapısını çalan bu isim aynı zamanda bir zamanlar çubuklu formayı giyen Nicolas Anelka"nın da menajeridir.

PINGISI"NIN Portsmouth adına istediği isim Güiza"dır. Teklif ettiği para ise oldukça yüksek: Tam 13.6 milyon Euro. Yani neredeyse Güiza için ödenen bonservis bedeline eşit. Esasında bu bir "mucize"dir ama başkan Aziz Yıldırım"ın konuya bakışı çok farklı olur. Başkan, teklifi yapan menajer Pingisi"ye “Ben Güiza"ya güveniyorum. Geçen yıl kaçırdıklarına bakmayın. Bu sezon kesinlikle patlama yapacak. Kalitesinden şüphem bile yok. Bu yüzden 20 milyon Euro"dan aşağı satmam” diyerek transferin bu rakama gerçekleşmeyeceğini açık bir dille söyler. Konu kapanır ve Güiza F.Bahçe"de kalır.

HER GÜN BAŞKA FİLM

İSTERSENİZ şimdiye dönelim. 28 Haziran"da topbaşı yapılmasına ve kendisine uçak biletlerinin bile gönderilmesine rağmen İstanbul"a 1 gün geç gelen, idmanlarda orta parmağından tutun Türkler"e has el hareketlerine kadar birçok ilgi çekici hareket yapan Güiza için 7 milyon Euro"luk teklif bekleniyor.

GÜİZA"YA ÇOK SİNİRLİ

SON olarak İspanyol ekibi Albecete, 3.5 milyon Euro"luk teklif yaptı. Ama başkan bu sefer 7-8 milyon Euro arası bir rakama Güiza"yı satmak istiyor. Ayrıca amacı, yaptığı terbiyesiz hareketler sebebiyle Güiza"yı cezalandırıp, kiralık da vermemek. Çünkü bir türlü affedemiyor İspanyol oyuncusunu.

BUNDAN sonrası için yorum size ait.. Geçen sezonun başında 13.6 milyon Euro"ya satılmayıp, şimdi 7 milyon Euro"ya müşteri aranan Daniel Güiza, sarı-lacivertli kubülün şu an için yaşayan en büyük sıkıntısı!

Vatan