Bir avukatlık bürosunda hukuk danışmanlığı yaptığını söyleyen Sarıkaya, “Geçim derdindeyim. Hep Ankara"daydım, yurtdışına hiç çıkmadım” dedi.

ŞEMDİNLİ İddianamesi"nde dönemin Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Büyükanıt"la ilgili iddialara yer veren ve 2006 Nisan ayında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla meslekten men edilen eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya"nın Ankara Çukurambar"da yaşadığı ortaya çıktı.
Sarıkaya"nın Çukurambar"da aylık 1200 liraya kiraladığı dairede eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşadığı haberi dün Habertürk Gazetesi"nde yayımlandı. Bu haberin ardından gazeteciler dün sabah saatlerinden itibaren ev önünde nöbet tutmaya başladılar. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın evine 500 metre uzaklıkta oturan Sarıkaya, evinin zilini çalan gazetecilere kapıyı açmadı. Daha sonra evin önüne 06 FU 25 plakalı otomobille Avukat Murat Araç geldi. Araç, bir süre binada kaldıktan sonra yanında Sarıkaya ile dışarıya çıktı.

Geçim derdindeyim

Otomobile binmeden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıkaya bitkin görünüyordu. Çocuklarının geçim derdiyle meşgul olduğunu söyleyen eski savcı, Şemdinli İddianamesi"yle ilgili soruya, “Savunmalarımı yaptım. Ben sadece görevim neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Geçmişi konuşmak istemiyorum ” dedi.

HSYK"nın kararı ağırdı

Sarıkaya, HSYK"nın kendisi hakkında verdiği meslekten men kararı için “Çok ağır bir karardı. Kurul ceza vermeye itildi.Kimlerin ne şekilde ne baskısı oldu bilmiyorum” diye konuştu. Sarıkaya AİHM"e götürmeyi düşünmediğini belirterek, şöyle dedi: “Benim meselemden dolayı devleti mahkûm ettirmek istemiyorum.”
Erzurum"la ilgilenmiyorum
Sarıkaya, son günlerde yargıda yaşanan krizle ilgili soruya “Erzurum konularıyla ilgilenmiyorum” cevabını verdi. Meslekten men edildikten sonra yurtdışına çıktığı yönündeki iddiaları da değerlendirerek, “Yurtdışına hiç çıkmadım. Önce Sincan"da daha sonra Eryaman taraflarında oturdum. Son olarak bu eve taşındım” dedi.
Avukat bürosunda çalışıyor

FERHAT Sarıkaya"nın hukuk danışmanlığını yaptığı avukat Murat Araç"ın, geçen yıl CHP Lideri Deniz Baykal hakkında, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “Yargı görevi yapanı etkileme” ve “Hakimler Savcılar Kanunu"nun 4"üncü maddesine muhalefet” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Araç, Sarıkaya"nın kendisiyle 3-4 aydır çalıştığını söyleyerek, “Ferhat Sarıkaya"nın kimseden kaçtığı yok. O hep insanların içindeydi. Sonuçta hayatını idame ettirmek zorunda. Benim büromda başlamadan önce de benzer işler yaptı” dedi. Sarıkaya ve Araç, arabaya binerek gazetecilerin yanından birlikte ayrıldılar.