'Var mısın Yok musun'la ünlenen Nursel Ergin, TRT'de ekrana gelecek olan 'Cam Kırıkları' adlı diziyle oyunculuğa adım attı. Ergin, dizide Suna isminde bir hemşireyi canlandırıyor. Yapımcılığını Filma-Cass'ın, yönetmenliğini Onur Tan'ın yaptığı dizide Nursel'e, Hakan Eratik, Kadir Kandemir ve İpek Tenolcay eşlik ediyor. 'Cam Kırıkları'nın Suna hemşiresi Nursel Ergin, Akşam'ın sorularını yanıtladı.

Suna hemşire, 'Nursel'i mi anlatıyor?
Kendi hayatımı oynamıyorum. Sadece oynayacağım karakterle benzeşen yönlerimiz var. 11 yaşına kadar yuvada kaldım. Fakat Suna halen yuvada kalan ve hemşirelik yapan bir karakter. Annesi ve babası olmayan bir kızı oynuyorum.

Oyuncu olma hayaliniz var mıydı?
Hayır. Yarışma sonrası oyunculuk teklifi gelince çok şaşırdım. İnsanlar bunun eğitimini alıp hayaller kuruyor. Teklifler karşısında epeyce direndim. Başarısız olurum diye hep reddettim. Fakat Ömer-Mine Vargı çiftinden teklif gelince tereddütsüz kabul ettim.

İlk tecrübeniz olması nedeniyle çekimler nasıl geçti?
Yönetmenimiz Onur Tan'ın bir mucizesi olduğuna inanıyorum. Beni çok iyi yoğurdu. O olmasaydı 'başaramayabilirdim' diye düşünüyorum. Başarısızlığı kabul edemediğim için kaçabilirdim. Yaklaşımları başarmama sebep oldu.

Çekimlerde nasıl bir ruh hali içerisindeydiniz?
Çekim öncesi karnıma şiddetli bir ağrı girdi. Arabanın içerisinden çıkamadım. Hatta 'Karnım ağrıyor' diye yönetmenden kaçtım.

Hıçkıra hıçkıra ağladım
KESİNLİKLE mütevazı olmayacağım. Kendimi izleyince takdir ettim. Gerçekten şaşırdım ve bu işi yapabiliyormuşum dedim. En çok zorlandığım sahne ağlama sahnesi oldu. En iyisini almak için çok tekrarlı çektik. Sıradan bir ağlama değil, hıçkıra hıçkıra ağladım. Çünkü Suna hayatı adına çok büyük bir gerçeği öğreniyordu. O duyguyu izleyiciye vermem gerekiyordu.

Acun hayatımın dönüm noktası
Senaryoyu görünce ilk önce Acun Ilıcalı'yı aradım. Bu iş ve bu işten sonra gelecek her şeyi Acun Bey'e danışacağım. Fikirlerine gerçekten çok saygı duyuyorum. Beni gerçekten sahiplendi. Bir şey olduğu zaman annem-babam gibi telefon açıp ona soruyorum. Acun Ilıcalı benim hayatımda bir dönüm noktasıdır. Onu tanıdığım için çok mutluyum.