Tuğba Özerk 'Aşkın Her Hali' adını verdiği albümünde aşkın acı ve tatlı halini anlattığı 'Bitter Çikolata' şarkısına çok güveniyor. Ancak Özerk kendi aşk hayatının tatlı mı acı mı olduğu konusunda konuşmaktan kaçıyor...
İlk albümünden sonra 'Lo Lo Tuğba' olarak anılan Tuğba Özerk artık 'Bitter Tuğba' diye anılacak. Özerk, Avrupa Müzik etiketiyle 'Aşkın Her Hali' adını verdiği müzik kariyerinin dördüncü albümünde besteci kimliğini ön plana çıkardı. Albümdeki 10 şarkının 9'una imza atan Özerk, çıkış şarkısı olarak seçtiği 'Bitter Çikolata'nın yaza damgasını vuracağını söyledi. Kariyerimin en önemli albümü dediği 'Aşkın Her Hali'yle birlikte hayatında yeni bir sayfa açtığını vurgulayan Özerk; Mehmet Turgut'un objektifine poz verdi. Eski defterleri açmak istemeyen ve özel hayatıyla ilgili sorulara yanıt vermeyen Özerk ile albümünü ve hayatı konuştuk...

Sözü müziği size ait bir şarkı olan 'Bitter Çikolata'da hangi duyguyu anlatmaya çalıştınız?
Çikolata çok güzeldir ama çok fazla yenince ağızda acı bir tat bırakır ya, aşk da öyledir. İşte şarkı bu durumu anlatıyor. Aşkın bitter durumunu anlatıyor. Onun acı ve aynı zamanda çikolata olması cazip. Aşkta da öyledir ya hani, tatlı gelir ama bir tarafı da acıdır. Naif, çok yumuşak bir şey değildir aşk, biraz acılığı vardır. Severek yersin ama bayabilir de...

ÇİKOLATA SEVERİM
Aşkı anlatan diğer şarkılardan farklı olmuş. Neydi size bu şarkıyı yazdıran şey?
Öncelikle ben çikolatayı çok severim. Bitter lafı bana ilham verdi. Biliyorsunuz, bitter 'acı' demek. Bu kelime beni etkiliyordu. Hayatta bitter olmamak lazım, tatlı olmak lazım derken, bir anda aklıma geldi. Çok enteresan oldu. Ben de şaşırdım. Şarkı bitti, "Vay be ne güzel oldu, ne biçim söz yazdım" dedim. Çünkü aşk şarkıları deyince daha çok slow parçalar aklımıza gelir ama bu şarkıda eller havaya durumu var. Aşk da öyledir ya, bir oynatır bir ağlatır. Bir acıdır bir tatlıdır.

Albüm ismi olarak bu şarkıyı seçmeyişinizin bir sebebi var mı?
Albüme isim düşünürken, şarkılardan yola çıkarak bir isim koymayı düşündüm ama bir şarkının içinde 'aşkın her hali' sözü geçiyor. Baktım ki, 'Bitter Çikolata' da dahil diğer 10 şarkım da aşkı anlatıyor. Aşkın her halini anlatınca, bu adla bir şarkım olmamasına rağmen albümün isminin böyle olmasına karar verdik.

10 şarkının 9 tanesinde sizin imzanız var. Bu albümde besteci kimliğinizi de görebiliyoruz. Diğer albümlerinizden ayıran en büyük fark bu diyebilir miyiz?
Evet, ben bunu özellikle istedim. Bu benim kariyerimin en önemli albümü. Hem vokal performansı hem de besteci olarak kendimi anlatabildiğim en önemli albümüm. Avrupa Müzik'ten çıkmış olması da çok önemli bir durum. Çalışmayı çok istediğim bir şirketti. Müzik direktörüm Erhan Bayrak, yapımcımız Cengiz ve Deniz Erdem gibi sağlam bir ekiple çalıştık. O kadar mutluyum ki bu albümden, aklımda hiçbir şüphem yok. Kalbimdeki en güzel şeyleri yansıttığım albümüm oldu.

KRİZ BENİ PEK DE ETKİLEMEDİ
Yaşanan krize rağmen müzik piyasasında büyük bir hareketlilik göze çarpıyor. Birbiri ardına albüm çıkıyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz kriz ortamında albüm yapmayı?
Kriz Türkiye'nin alışık olduğu bir durum. Ben başka bir şey yapmayı bilmiyorum. Bu işi yapıyorum, ne olursa olsun bu işi yapacağız. Hayat bir şekilde devam ediyor. Herkes nasıl işine devam etmek durumundaysa, biz de albüm çıkarma durumundayız. Ama benim en büyük şansım, arkamda büyük bir şirketimin olması. Birçok arkadaşım, çok güzel sesleri olmasına rağmen yapmak istediklerini yapamıyorlar. Kriz de bunu tetikledi tabii.

Peki, siz yapmak istediklerinizi yaptığınıza inanıyor musunuz?
Daha çok yapacağım şey var. Henüz başlangıçlardayım. Ben hep diyorum ki bu albüm benim için yepyeni bir başlangıç oldu. Hayatımda açtığım tertemiz, bembeyaz bir sayfa... Bugüne kadar yaptığım işlerden de son derece mutluyum; bu söylediklerim sakın yanlış anlaşılmasın. Bu albüm hepsinin üstüne geçtiği için yeni bir başlangıç diyorum. Sıfırdan başlıyor gibi hissediyorum kendimi. O heyecanla yapıyorum işimi...

BEN HAYATA VE MÜZİĞE AŞIĞIM
Şarkılarınızı yazarken en çok nelerden, hangi duygulardan beslendiniz?
Aslında her duyguyu görüp gözlemleyip yazdığım şarkılarım da vardı ama baktım ki aşkın her halini anlatmışım. İnsanları çok seven biriyim. Aşk sadece karşı cinse duyulmaz. Aşk ile hayata bağlanmış bir insanım ben. Aşkla hayata bağlı olduğum için de bu şarkıları bu kadar yürekten yazdım. Ben hayata aşığım, müziğe aşığım. O yüzden aşktan başka bir şey düşünmedim.

Siz kimleri dinliyorsunuz?
Ben; melodisi güzel olan iyi yazılmış her şeyi seviyorum. Eğer beni mutlu ediyorsa, dinlerken içime akıyorsa bir şarkı; kimin söylediği hiç önemli değil. Şarkı olarak bakıyorum. Güzel şeyler yapılıyor ve güzel olan her şeyi dinliyorum.

MERKÜR GERİ GİDİYOR DİYE ŞİRKETLE ANLAŞMAYI ERTELEDİM
Merkür'ün gerileme sürecinde olduğu dönemde müzik şirketiniz Avrupa Müzik'le sözleşme imzalamadığınız ve albümünüzü bu yüzden bir ay geç çıkarttığınız doğru mu? Astrolojiyi yakından takip eder misiniz?
Son bir senedir albüme yoğunlamıştım. Sürekli stüdyoya girip çıkıyor, her şeye titizleniyordum. Merkür yılda üç kere geriliyor. Biri de bizim albüm çıkartmak için karar verdiğimiz tarihe denk geldi. Çok koyu şekilde olmamakla birlikte astrolojiyi takip diyorum. İkizler burcuyum ve yönetici gezegenim Merkür. Merkür, iletişim gezegenidir, teknolojiyi temsil eder. mesela Merkür'ün gerileme döneminde kontrat imzalanmaz. Cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi herhangi bir elektronik alet alınmaz. Çünkü sorun çıkar. Ben cep telefonu aldım, arızalandı. Böyle bir dönem olduğu için firmamla imzayı erteledim.

AŞK NE BİR ZAFER NE DE MAĞLUBİYET!
Bu albümle birlikte hayatınızda artık beyaz bir sayfa açtığınızı söylediniz. Bu beyaz sayfada geçen yıl eşiniz Erhan Kanioğlu'ndan boşanmış olmanızın da etkisi var mı?
Bunları hiç konuşmuyorum ben. Özel hayatımla ilgili konuşmamayı tercih ettim. Bana yakışmadığını düşünüyorum. Müziği seven ve müzik yapan biri olarak, müziği seven insanlara iyi bir şeyler vermek istiyorum. Gerçekten benim için hayatımın en önemli şeyi bu. Hiçbir şeyin bunun önüne geçmesini istemiyorum.

'Makas' adlı şarkıda "Aşkta kazanmakta var kaybetmekte" diyorsunuz. Siz kaybedenlerden misiniz kazananlardan mı?
Ben aşka hiç öyle bakmıyorum. Aşk benim için ne bir zafer ne de mağlubiyettir... Bir şey öğrendim; şu hayatta her şey olabilir. Çünkü yaşanan her şey insanlar için. Bazı olaylar biz ünlü isimlerin başına geldiği zaman daha çok yazılıp çiziliyor. Aslında bizler de herkesin yaşadığı şeyleri yaşıyoruz. Benim diğer insanlardan farkım, duygularımı yazıp besteleyebilmem, bunu şarkılarımla anlatabilmem ve başka insanların da benim duygularımı anlayabilmesi...

BİR KOMEDİ DİZİSİNDE OYNAMAK İSTERİM
Albümde yer alan fotoğrafları son dönemin ismi en çok anılan fotoğrafçısı Mehmet Turgut çekmiş. Bu fotoğraflar sizi yansıtıyor mu sizce?
Tabii yansıtıyor niye yansıtmasın. Gencim güzelim...(gülüyor)

Hiç şöhretin getirdiği zorluğu yaşadığınız oldu mu?
Yok yaşamadım. Ben canımın istediği her yere gidiyorum. Hayatım çok normal. Zaten başkalarından farklı bir yerdeymişim gibi hiç düşünmedim. Olduğumdan farklı görünmek bana tuhaf geliyor. Bir yere gittiğimde insanlar bana bakıyor, çünkü nasıl göründüğümü merak ediyor. Bana göre zaten eğer merak etmezlerse işinizi doğru yapmıyorsunuz demektir. Açıkçası ben tanınmaktan hiç rahatsız olmuyorum.

Daha önce atv'de yayınlanan 'Böyle mi Olacaktı' dizisinde rol almıştınız. Oyunculuğa devam etmeyi düşünüyor musunuz?
Evet. Albüm yoğunluğundan dolayı gelen tekliflere dönemedim ama oyunculuk yapmayı çok isterim. Özellikle, bir komedi dizisinde rol alabilirim. - sabah