Bir zamanlar Türkiye'nin en ünlü medya patronuydu. 1994 yılında Hürriyet'i satıp ortadan kayboldu. Erol Simavi'nin adresi artık İsviçre'ydi! Ancak sessiz sedasız bir yaşam için uzakları seçen Simavi, "yakın dostu" yüzünden sıkıntıya girdi! Ülkü Salman adlı gizemli adam, Simavi'nin güvenini kazanıp 200 milyon dolarını işletmeye başladı! Simavi, parasını emanette sanarken Salman milyon dolarlarla gününü gün ediyordu! İşte Salman'ın oyununu TAKVİM'in manşetiyle öğrenen Simavi, büyük şok geçirdi. TAKVİM'e konuşan 80 yaşındaki Simavi, şunları söyledi: "Evet doğru Ülkü Salman benim servetimin portföyünü yönetiyor. Ancak 80 yaşındaki adamın Marmaris ve Göcek'te teknede, o genç kızlarla ne yaptığını anlamış değilim? Benden daha zengin oldu. Yine de tüm bu iddiaların asılsız olduğuna inanmak istiyorum."

AİLE DE HAREKETE GEÇTİ

Ünlü medya patronu şaşkınlığını üzerinden atamazken Türkiye'deki ailesi de devreye girdi. Salman'ın sinsi planları Simavi Ailesi ve sosyeteyi adeta ayağa kaldırdı. TAKVİM'in haberinden sonra Simavi ailesinin üyeleri genel bir durum değerlendirmesi yaptı. Simavi ailesinin fertleri, hukuki tedbirler almak için harekete geçti.

5 MİLYON DOLARLIK YATLA TURDA!

Ülkü Salman adlı gizemli işadamı, Simavi'nin 200 milyon dolarını garanti gösterip Doğu Bloku ülkelerinin birinde kumarhane açtı. Bununla da kalmayan Salman, Simavi'yi sevgilisi Ula'dan ayırdı, İsviçre'li bir bayanla evlendirmek için planlar yapmaya başladı. Çünkü Simavi vefat ederse parası, Salman'la işbirliği yapan kadına kalacaktı. Paraya para demeyen Salman, sonra da 5 milyon dolarlık yat alıp Türkiye kıyılarına açıldı.

ADADA SALMAN ALARMI...

* Erol Simavi'nin eşi Belma hanım, aileye ait olan Göcek'teki Domuz Adası'na gitti. TAKVİM'in haberinden sonra ailenin avukatı Yaşar Eroğlu'na talimat verdi. "Konuyu araştırın, hukuki olarak ne gerekiyorsa yapın" dedi.

* Ülkü Salman yıllar önce İstanbul Şişli'deki bir pasajda büfecilik yapıyordu. Bu sırada bir şekilde Simavi ile tanıştı. Sonra onun güvenini kazandı. Ardından da Simavi'nin sahibi olduğu Hürtur'da işe başladı. Ve bundan sonra Salman, Simavi'nin hayatındaki tüm önemli işlerde yer aldı. İşte o Salman, Marmaris'te TAKVİM'e böyle yakalandı.

* TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Ülkü Salman, Belma hanımın eşi Erol beyle de görüşmesini engelliyor. Bu nedenle Belma hanımın maddi ve manevi olarak sıkıntı içinde bulunduğu iddia ediliyor.