Uyuşturucu baronu Mehmet Sait Özmen’in ardından Silivri Cezaevi’nde yatan uyuşturucu kaçakçısı Yavuz Kutlay da Çağlayan Adliyesi’nde jandarmanın elinden kaçtı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda yaşanan ihmal sonucu bir uyuşturucu kaçakçısı firar etti. Cenaze iznine giden uyuşturucu baronunun kaçmasının ardından Yavuz Kutlay adlı uyuşturucu kaçakçısının nezarete alınmadan önce ring aracından kaçtığı, mahkeme sanığı isteyince belirlendi.

KELEPÇE TAKILMAMIŞ

3 Mayıs 2012’de, uyuşturucu kaçakçısı olduğu belirtilen Yavuz Kutlay, Çağlayan Adliyesi’nden saat 11.00 sıralarında firar etti. Perşembe günü Başçavuş MehmetDağlı emir komutasında 8 rütbeli 20 asker ile Silivri Cezaevi’nden 61 tutuklu teslim alınarak saat 10.40’ta Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü.

Jandarma daha sonra tutukluları araçtan indirerek nezarethaneye aldı. Ancak kamyonda görevli üç rütbelinin tutukluları araçtan nezarethaneye götürürken sayım yapmadığı ve nezarethaneye 28 yerine 27 tutuklu teslim ettikleri belirlendi. Kendisini ring aracında unutturan uyuşturucu kaçakçısı Yavuz Kutlay’ın saat 11.00’de araçtan inerek firar ettiği, kelepçesinin de bulunmadığı öğrenildi. Tutuklunun firarı ise saat 15.00’de mahkemenin tutukluyu istemesi üzerine nezarethaneye gelerek götürmek üzere çağırdıkları esnada ortaya çıktı.

BARON DA FİRAR ETMİŞTİ

İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, Silivri Cezaevi Tabur Komutanı BinbaşıÜmit İlbayı ve Sevk Bölük Komutanı Yüzbaşı Birol Şimşek’in ihmalleri sonucunda yine firar olayının olduğu belirtildi. Son aylarda Silivri Cezaevi’nden uyuşturucu kaçakçılarının çok rahat bir şekilde firar etmesi jandarmanın ihmalini gündeme getirdi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Silivri Cezaevi Tabur Komutanlığı’nda 1. Sevk Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Birol Şimşek’in görevlendirmiş olduğu devriyenin ihmali sonucunda 1 Şubat 2012’de de uyuşturucu baronu olduğu belirtilen Mehmet Sait Özmen, kardeşinin ölümü üzerine savcılıktan aldığı cenaze izninde Silivri Cezaevi Tabur Komutanlığı’nda görevli jandarma personelinin ihmali sonucu firar etmişti.

Görevlendirmeyi Silivri Cezaevi Tabur Komutanlığı’nın yaptığı ancak devriye kuvvetinin bu olayda yetersiz olduğu ve jandarma personelinin uyuduğu anlaşılmıştı. Uyuşturucu baronu Mehmet Sait Özmen’in firarı sonrasında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve 1 astsubay, 3 uzman çavuş, 5 er, toplam9 jandarma tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gözaltına alınışının birinci yılında kaçan Özmen, uyuşturucu baronlarından Abdullah Baybaşin ve 15 kişi ile birlikte 28Ocak 2011’de yakalanmıştı.Her iki uyuşturucu baronu için 24 yıldan 51 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Özmen’in Bulgaristan’a kaçtığı iddia ediliyor.

Çiller’in yalısını soymuştu

Yavuz Kutlay’ın Tansu Çiller’in Yeniköy’deki yalısını 2005 yılında soyan kişi olduğu anlaşılmıştı. Kutlay, Galatasaray Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden işadamı Cemal Özgörkey’in Sarıyer’deki yalısına da hırsızlık amacıyla girmiş ve işadamının 500 bin TL’lik saatlerini ve iki ruhsatlı silahını çalmıştı.

BUGÜN GAZETESİ