30 Ekim"de Pleasanton"da Washington Mutual Bankası ve 31 Ekim"de de Campbell Hamilton Avenue 70 numarada bulunan Guaranty Bankası soyuldu.

Memurlara elinde silahı bulunduğunu ve bunun bir soygun olduğunu belirten yazı uzatarak bankaları soyan soyguncu, sadece bir bankadan 14 bin dolar elde etti. 10 Kasım"da ise üçüncü soygun meydana geldi. Bu kez Washington Mutual Bankası aynı soyguncu tarafından soyuldu. Görgü tanıkları bankayı soyanın Avrupa aksanlı, iyi giyimli olduğunu belirterek, bankanın yakınındaki bir işyerine park ettiği beyaz minibüsüyle kaçtığını söylediler.

Sırıtan soyguncu

Seri soygunlar üzerine ilçe polisleri, bankaların kameralarından elde edilen görüntüleri iki kez basına dağıttı. Görüntülerde soyguncu bankayı soyarken kravatlı, dışarıda kravatsız görünüyor. Soygun sırasında sürekli gülen soyguncu, bu yüzden ABD basını tarafından, "Sırıtan soyguncu" olarak isimlendirildi. Perşembe günü polise görüntülerdekinin Numan Pınarlı olduğunu belirten bir ihbar geldi. Gelen ihbara yoğunlaşan polis, Pınarlı hakkında arama ve yakalama emri çıkardı. Cuma günü sabaha karşı Campbell Polisi, Mountain View"daki evine yaptığı baskınla Pınarlı"yı yakaladı. Campbell Polisi"nden Yüzbaşı David Deehan, Pınarlı"nın evinde ve beyaz minibüsünde soygunlarla ilgili delil elde ettiklerini belirtti.
HÜRRİYET