Olay, bugün saat 13.00 sıralarında Aydın merkez Hükümet Bulvarı Ramazanpaşa Camii yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; İstasyon Meydanı"ndaki bir işyerinde karşılaşan ve aralarında daha önceden husumet olduğu öğrenilen Ekrem E. ile Hakan B.isimli şahıslar arasında tartışma çıktı. Çevredekilerin araya girmesiyle tarafların arasındaki tartışma büyümeden yatıştırıldı. Olayın taraflarından olan Hakan B. Hükümet Bulvarı güzergahında ilerlerken, şahsı takip eden Ekrem E. şahsın arkasından bağırarak belinde taşıdığı silahla 5 el ateş etti. Ekrem E"nin silahından çıkan kurşunlardan birisi Hakan B"nin ayağına diğeri beline isabet ederken, olayın zanlısı elindeki silahıyla birlikte Adnan Menderes Bulvarı istikametine kaçmaya başladı.
Yaralı şahıs zanlının tekrar kendisine ateş etmesinden korkarak, Aydın en işlek caddelerinden olan ve Salı günleri semt pazarının kurulduğu Yağcılar Çarşısı içerisine doğru kaçmaya başladı. Bir süre ilerleyen yaralı olayın meydana geldiği noktadan 500 metre ileride bulunan Yağcılar Çarşısı girişindeki bir işyerinin önüne geldiğinde daha fazla dayanamayarak, yere yığıldı. Olayın bildirilmesi üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri zanlıyı da olayın meydana geldiği noktanın 1 kilometre ilerisinde Atatürk Meydanı girişinde yakalamayı başardı.
Zanlı ekip otosuna bildirilerek karakola götürülürken, yaralı şahıs da ambulans ile Aydın Devlet Hastanesi"ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çok fazla kan kaybeden ve ameliyata alınan yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.