Samsunlu Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, ceket, şapka ve telefonlara monte edilebilen portatif bir silah geliştirmesinin ardından ilginç bir çalışmaya daha imza attı. Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı olan Mustafa Yiğit, 'RoboTürk' adını verdiği bir robot geliştirdi. Yiğit, robot için cansız mankenden yararlandı. Uzaktan kumandayla yönlendirilen robot, üzerine takılan kamerayla ses ve görüntü aktarabiliyor, istenen yöne hareket edebiliyor ve iki eliyle silah kullanabiliyor.

Bu icadını Antalya'da silahlı bir kişiyi etkisiz hale getirmeye çalışan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın şehit olması olayından esinlenerek yaptığını söyleyen Yiğit, "Bu tip olaylarda canlı insan yerine böyle saldırgan insanların yanına bunun gibi robotlar gönderilerek irtibat kurulabilir. Sonuçta bu bir robot, buna ne kadar ateş edersen et sonuçta tamir olabilir. Ama giden bir can geri gelmiyor" dedi.

Geliştirdiği robota 'RoboTürk' adını verdiğini belirten Yiğit, "Robotları televizyonlarda görüyoruz ya Çinli ya Japon ya da Ruslar üretiyor. Baktım Türkiye'de böyle bir çalışma yok. 21. yüzyılda uzay çağında yaşıyoruz. Bu tip çalışmaları ortaya çıkartabilmek için böyle bir portatif yaptık. Yaptığımız icat oyuncakta olsa tehlikeli ve iş görebilecek bir nitelikte. Aynı anda hem gözümüz hem kulağımız hem de sesimiz olabiliyor. Bu robotu istediğimiz gibi hareket ettirebiliriz. Bu projemiz gelişime açık bir

projedir. Maddi imkansızlardan dolayı bu kadarını yapıp, sergileyebildik. Türkiye'de bu tip çalışmalara daha fazla önem verilmeli. Biz bu ürettiğimiz robotları, hem silahlı hem de silahsız güvenlik amacıyla kullanabiliriz" diye konuştu.

Daha sonra Yiğit, Samsun'da boş bir alanda 'RoboTürk' adını verdiği gövdesi ve kolları 360 derece dönen icadını denedi. Cep telefonu ile iletişim kurulabilen robot ellerine silahlar monte edilerek ateş ettirildi.