Benim düşmanım yok. Ne yurtdışında ne yurtiçinde tehdit almadım. Ateş edeni de görmedim. Silah sesi bile duymadım”dedi.

Ümraniye'de silahlı saldıraya uğrayan Kazakistan Türk İşadamları Derneği Başkanı (KATİAD) ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ile şirketin CEO'su Hayri Ersoy'a yapılan silahlı saldırı ile ilgili soruşturma sürüyor. Saldırı Hayri Ersoy yaşamını yitirmiş, Kazakistan'da yaptığı yatırımlar nedeniyle 'Kazak Kral' olarak anılan işadamı Zeki Pilge ise yaralanmıştı.
PİLGE” DÜŞMANIM YOK”

Olaydan sonra yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan işadamı Pilge'nin de ifadesine başvuruldu. Polise hastanede ifade veren Pilge “Türkiye'de yatırımım yok. Kimseye bir kötülüğüm de olmadı. Düşmanım da yok. Tehdit almadım. Benim ticari ilişkilerim genelikle Kazakistan'da. Kazakistan'da çok sevilirim. İnsanlara iş veririm. Kimseden de şüphelenmiyorum” dedi.

“ATEŞ EDENİ GÖRMEDİM”

İşadamı Pilge, görüşmeden çıktıktan sonra Hayri Ersoy ile aracın arka koltuğunda oturduğunu belirten Pilge “Işıklara geldik. Birden camın delindiğini duydum. Silah sesi duymadım cam kırılınca vuruldum eğildim. Kısa bir süre sonra şöför aracı hemen sürdü. Ama vurulmuştuk.” dedi.


Ersoy toprağa verildi

İstanbul Ümraniye'deki silahlı saldırı sonucu ölen Turkuaz Şirketler Grubu Genel Müdürü Hayri Ersoy, Antalya'nın Alanya ilçesinde toprağa verildi. Ersoy'un cenaze namazı Emine Özmüftüoğlu Camisinde kılındı. Cenaze namazına Ersoy'un ailesi, yakınları, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı./yeni şafak