AYDINPOST HABER-Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlkivan, ocak binasında basın toplantısı düzenledi.

Avuıkatıyla birlikte basın karşısına çıkan Pehlivan'ın açıklaması şöyle:

"Bazı medya kuruluşlarında “gerçeklere aykırı” olarak yaınlanan haberle ilgili basın açıklamasıdır.

Değerli basın Mensupları.

Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

Bugün bir kısım internet haber sitelerinde yayınlanan ve Ülkü Ocakları başkanı Ve Ülkü ocakları Camiasını hedef alan “gerçek dışı” haberle ilgili açıklama gereği duyulmuştur.

Söz konusu habere dikkatle bakıldığında “araç plakası” “ Emniyet sabıka kayıt bilgileri” “Silah seri numarası” gibi detayların verilmiş olması “maksatlı” “planlı” şekilde birileri tarafından SERVİS edildiğini ortaya koymaktadır.

Özellikle “araç plakası” verilmesinin Ülkü ocakları İl Başkanını ve Ülkücü hareketi  yıpratma ve sokağa çekme gayretlerinin bir sonucu olduğu değerlendirilmektedir.Ülkü ocakları il başkanının adeta hedef gösterircesine maksatlı haberlere konu edilmesi tarafımızca manidar bulunmaktadır.Bunun sorumluları hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

Son günlerde, Kütahya Dumlupınar üniversitesinde bir ülkücü kardeşimizin şehit edilmesi, Kahraman Maraş'taki olaylar, Aydın ADÜ yurtlarında dört Ülkücü öğrencinin bıçaklanması ve “gerçek dışı” bu haberlerle ilgi olarak  şahsımın ve camiamızın “HUKUK İÇİNDE “ kalma gayretleri her şeye rağmen sürecektir.

Haberin bir kısım internet haber sitelerinde kısa süre sonra düzeltilmiş olaması sevindirici olmakla birlikte , kısa süreli de olsa “gerçek dışı” bilgilerin yayınlanmış olması bile habercilik adına çok vahim bir durumdur.

Söz konusu haberde sözü edilen şahısların Ülkü ocakları eğitim ve kültür vakfı ile hiçbir bağları yoktur.

Gerçekleri araştırmadan yayınlanan bu haberle ilgili hukuki süreç başlatılacaktır.

Türkiye"nin tek umudu olan ülkücü hareket dün olduğu gibi bugün ve ilelebet Türk milletine hizmete devam edecektir.

İhanetin açıkça sergilendiği günümüzde,  bu haberle hedeflenenleri iyi bilmekteyiz.

Ülkücü Hareket;

Sokakta bulunmamıştır.

Sokakta kurulmamıştır.

Sokakta kaybedilmeyecektir.

Aydınlı hemşerilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

OLAY NEYDİ?

Kuşadası ilçesinde bir otomobilde ruhsatsız 2 tabanca ve 22 mermi bulundu. Olayla ilgili aralarında Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı'nın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından Çamlık Kavşağı'nda yapılan yol uygulamasında durdurulan 09 AV 866 plakalı otomobilde ve araçta bulunan 3 kişi üzerinde arama yapıldı. Araçtaki B.P. ve V.Ö'nün üzerinde ruhsatsız 2 tabanca ile 22 mermi bulundu. Araçtaki B.A'nın ise Kuşadası 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ''uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak'' suçundan arandığı tespit edildi.
     Gözaltına alınan 3 kişiden B.P'nin Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı olduğu öğrenildi.
     Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (AA)