DÜNYA Kadınlar Günü nedeniyle Zonguldak'ta düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, `En az üç çocuk doğurun' sözleri üzerine `Sıkıysa üç çocuğu sen doğur' diye slogan attı.

Zonguldak Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 200 kadın katıldı. Madenci Anıtı önünde toplanan kadınlar, `Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız', `Ne seninim, ne kara toprağın', `Kimsenin namusu değilim' yazılı dövizler taşırken, `Tayyip, türbanı Bahçeli'ye tak' sloganı attı. Mutfak önlüğü giyen bir genç kız, gözlerinin çevresini mor renge boyayarak yürüyüşe katıldı.

Burada şehitler anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra basın açıklaması yapan grup, daha sonra Liman Caddesi'ndeki Maden Şehitleri Anıtı'na doğru yürüdü. Yürüyüşe katılanlar Başbakan Erdoğan'ın, "En az üç çocuk doğurun" sözüne atıfta bulunarak, `Tayyip, sıkıysa üç çocuğu sen doğur' sloganı attı. Maden Şehitleri Anıtı'nda, maden şehitleri için karanfil bırakan kalabalık daha sonra dağıldı.