Irak'tan eylem için sızan iki ayrı PKK'lı gruba Cudi Dağı'nda operasyon yapan Mehmetçik 35 teröristi etkisiz hale getirdi. 14 Ekim'deki operasyonda teröristlerin telsiz konuşmaları PKK'lıların bozgununu ortaya koydu. Diyaloglarda bacağını kıran bir teröriste komutan, 'infaz edin' emri veriyor.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak toplantıda Şırnak'ın Cudi Dağı Besta bölgesinde 14 Ekim'de sızma girişiminde bulunan iki ayrı terörist gruptan 35 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Gürak, tabur merkezindeki destek silahları ve Şırnak bölgesinde konuşlu kobra helikopterleri ile terörist grupların yoğun bir şekilde ateş altına alındığını belirtti. Gürak, operasyonda teröristlerin kendi aralarındaki telsiz görüşmelerini de açıkladı. Gürak'ın verdiği bilgilere göre teröristlerin Cudi bozgunu telsiz konuşmalarına şöyle yansıdı.

Kaç kişisiniz?

Bir taraf 22, bir taraf 37, anlaşıldı tamam.

Sayımız yeterli... (.....)

Havan atıyorlar geri çekiliyoruz 4-5 tane zayiat var. Gruplar birleşti yardım istiyoruz, zayiat 5'ten fazla...

Ölüleri alacak mıyız?

Alamayabiliriz.

Bir tanesi kayadan düşmüş, kalçası kırılmış.

Bu böyle gitmez kafasına sıkın.

Destek geliyor, bir yaralının işi bitti. 9 kişi yaklaştık 30 metre kadar sızmaya çalışıyorduk.

3 ölüyü geri çekiyoruz, havan atışıyla bizi sıkıştırıyorlar aşağıya çekilin. Geri çekilin bizi görüyorlar. Araç geldi.

Bir kişi daha gitti

Helikopterler geldikten sonra tepenin güneydoğu yamaçlarında çukura girdik, 3 ölü daha verdik. Kobraların gelmesiyle diğer grupla irtibatımız kesildi. 10 dakika önce buluştuk ve kayıp sayısı 34, 6 kişiden biri yaralı. Sayıca bizden üstün olduklarından geri çekiliyoruz.
YARALIYI HALLEDİN


Onay geldi geri çekiliyoruz.

Yaralıyla sınırdan geçemezsiniz onu da halledin,

Dere yatağından çıktık, ölen arkadaşlardan 11 tanesini sakladık, 24 tane kaybımız var.