Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, turizmde sıkı yönetim ilan edildiğini açıklayarak, 15 maddeden oluşan bir yasak listesini de açıkladı.
Kaymakam Mustafa Esen, yasaklara uymayan işletmelere ise taviz verilmeksizin mühürleme işleminin yapılacağını ifade etti.

Sezon öncesi uyarı

Kuşadası"nı yeniden turizmde hak ettiği noktaya getirmek için çalıştıklarını belirten Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, “Göreve başladığım süre boyunca tüm kesimlerle görüştüm. Herkesin ortak şikayet noktalarını belirledim. Bu nedenle aldığımız kararlar Kuşadası"nın, Kuşadası"nda yaşayan herkesin ve Kuşadası turizminin geleceğiyle yakından ilgili. Alınan kararların uygulanmasında hiçbir kurum veya kuruluş tereddüt etmeyecek. Bunun aksini yapan kim olursa olsun yasal sonuçlarına katlanır. Kuşadası"nın bundan böyle kalitesi, huzur ve güven ortamı ve farklılığıyla öne çıkacak. Alınan kararların uygulanmasında esnaf kadar belediye başta olmak üzere ilgili meslek kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları da sorumludur. Bu kuruluşların yöneticileri dahil kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Kuşadası"nı bir çiftlik olarak görenler sonuçlarına katlanacak. İşyeri önünde oturma, içki içme, yemek yeme gibi davranışlardan herkes kaçınacak. Çalışanlar işyerlerinin önünde gruplar halinde beklemeyecek. Herkes işyerinin önünde olacak “ dedi.

Turisti rahatsız edenler kapatılacak

Kuşadası"nda bir daha kimsenin ağzına hanutçuluk kelimesini alamayacağını kaydeden Kaymakam Esen, “Turisti rahatsız edenler ya bu şehri terk edecek, ya da bu davranışlarından vazgeçecek. Kuşadası"nda stopmenlik ve hanutçuluk gibi hiçbir kavram ve olay kabul etmiyorum" dedi. Aksi davranıştaki işyerleri önce 7 gün, daha sonraki suç tekrarında 15 ve 30 gün kapatılacak. Kabahatler Yasası"nın ceza hükümleri en üst sınırdan uygulanacak" diye konuştu.


İşte kurallar:
1- Sokakta dövme yapılmayacak, gıda satılmayacak
2- Esnaf sokakta oturmayacak
3- Taklit ürün satılmayacak
4- Gürültü kirliliği bitecek, üç ekip 24 saat kesintisiz görev yapacak
5- İlçeye seyyar satıcı sokulmayacak
6- Hanutçuluk olmayacak
7- Fiyat listesiz işyeri kalmayacak
8- Özel güvenlik elemanları eşkıya gibi olmayacak
9- İlçede eski ve kötü görünümlü araç kalmayacak
10- Güvenlik güçleri 24 saat kesintisiz çalışacak
11- 1 Mayıs - 1 Ekim arasında inşaat yasak
12- Plajlardaki işletmeciler, şemsiye ve şezlongculara denetim sıkılaştırılacak, ihale şartına aykırı davranana turizm polisi müdahale edecek
13- Gıda satan işletmelerin mutfak denetimleri sıkılaştırılacak
14- İlçenin karayolundan giriş ve çıkışı, çevre yolu onarılacak
15- Kaldırım ve araç trafiğine kapalı alanlarda işgaller olmayacak.