Habertürk'ün haberine göre, şike iddiasıyla tutuklanan Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu’na soruşturmanın başlamasından kısa süre önce bilgi sızdırdığı ileri sürülen biri polis, diğeri taksi şoförü iki kişi hakkında ‘gizliliği ihlal’ suçundan dava açıldı. 
 
İ stanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan tarafından hazırlanan iddianamede, özel yetkili savcılık tarafından yürütülen “Şike soruşturmasının” takip çalışmaları sırasında şüpheliler F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Şekip Mosturoğlu’nun, haklarındaki soruşturmadan haberleri olduğu anlaşılarak soruşturmanın genişletildiği ifade edildi. 
 
İddianameye göre, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde polis memuru Erdem G.’nin arkadaşı olan ve taksi şoförlüğü yapan şüpheli Şevki Mustafa Ç. ile yapılan gizli soruşturmayla ilgili konuştukları, polis Erdem G’nin F.Bahçe’nin şampiyonluk kupasının elinden alınacağını söylediği belirtildi. Bunu öğrenen taksici Şevki Mustafa Ç’nin ise Şekip Mosturoğlu ile aynı mahalleden çocukluk arkadaşı oldukları, kardeşi Şebnem Mosturoğlu ile de komşu oldukları anlatılan iddianamede, Şevki Mustafa Ç.’nin 29 Haziran 2011’de soruşturma bilgisini yolda karşılaştığı Şebnem Mosturoğlu’na aktardığı ileri sürüldü. 
 
MOSTUROĞLU VE TAKSİCİ 1 GÜN ÖNCE BULUŞMUŞ 
 
2 gün sonra Mehmet Şekip Mosturoğlu’nun taksici Şevki Mustafa Ç.’yi aradığı, 2 Temmuz 2011’de buluşarak Tekirdağ, Kumbağ’da izinde olan polis memuru Erdem G.’nin yanına gittikleri anlatıldı. Şüphelilerin hep beraber bir lokantaya giderek şike soruşturması hakkında konuştukları, daha sonra Tekirdağ’dan dönen Mosturoğlu’nun Aziz Yıldırım’a telefonla bilgi verdiği ve gizli soruşturmanın gözaltılardan 1 gün önce şüphelilerce öğrenildiği belirtildi. İddianamede, polis memuru Erdem G. ile taksici Şevki Mustafa Ç.’nin “gizliliğin ihlali” suçundan 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları talep edildi. Şüpheliler, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar.(Habertürk)