Fenerbahçe Asbaşkanı Osman Murat Özaydınlı, sarı-lacivertli kulübün idari menajeri Hasan Çetinkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Can Arat, eski hakem ve Gençlerbirliği eski genel müdürü Zafer Önder İpek, Sivassporlu kaleci Korcan Çelikay'ın ağabeyi İlhan Çelikay ve Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındılar.

İfadelerin alınmasından sonra Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı ve Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Emniyet tarafından serbest bırakıldı.

Futbolda Şike Soruşturması kapsamında tutuklanan Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’ın ağabeyi İlhan Çelikay, aynı soruşturmayla ilgili olarak ifade vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

Türkiye Bank Asya 1. Lig’de oynayan futbolcu İlhan Çelikay, saat 12.00’de avukatıyla beraber Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Şikeden tutuklu Korcan Çelikay’ın ağabeyi olan İlhan Çelikay, 3’üncü katta bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çıktı. Çelikay, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Çelikay şike soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra gözaltına alındı.

SENECKY VE UĞUR UÇAR İFADE VERDİ 

Futbolda şike soruşturması kapsamında Ankaragücü kalecisi Stefan Senecky ve Uğur Uçar'ın ifade verdiği öğrenildi. Başkent temsilcisinin Slovak kalecisi Senecky ve geçen sezon Galatasaray'dan transfer edilen Uğur Uçar, ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. Bunun üzerine iki futbolcu da dün akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a geldi. Uğur Uçar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından sabah uçakla tekrar Ankara'ya dönerek, takımının idmanına katılırken, kaleci Senecky'nin de ülkesi Slovakya'ya geri döndü.

NEVZAT ŞAKAR İFADE VERDİ 


Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar İstanbul Adliyesi'ne gelerek futbolda şike soruşturması kapsamında ifade verdi. Şakar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Bilindiği gibi Nevzat Şakar, soruşturma kapsamında Atatürk Havalimanı'nda 11 Temmuz'da gözaltına alınmış, 12 Temmuz'da rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Şakar, gözaltı süresinin dolmasının ardından 15 Temmuz'da hastaneden taburcu edilmişti.