“Şike soruşturmasının 1 numaralı sanığı Olgun Peker’le yaptığı telefon görüşmeleri dinlemeye takıldığı” iddialarını yanıtlayan Nurettin Canikli, Peker’i bizzat tanımadığını söyledi. “Peker’le başkan olduktan sonra Giresunspor nedeniyle ayaküstü görüştük” dedi.

Vetolu şike yasası için “Aynen iade edeceğiz” açıklaması yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli’nin şike iddianamesinin 1 numaralı sanığı Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker’le yaptığı telefon görüşmeleri tartışmaya neden oldu. Aynı zamanda Giresun Milletvekili olan Canikli, Peker’le Girensunspor için görüştüğünü belirterek, “Telefon konuşmalarının içeriği kamuoyuna açıklandığında bu husus çok net ve tartışmasız bir şekilde görülecek ve anlaşılacaktır” dedi.

KULÜP BAŞKANIYKEN GÖRÜŞTÜK

Dün yazılı bir açıklama yapan Canikli,Olgun Peker’le ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. 2008 yılının Kasım ayında Giresunspor’a başkan olan Peker’in 2010 yılıHaziran ayında başkanlıktan ayrıldığını belirten Canikli, “Giresunspor başkanı olmasından önce bahsedilen şahsı tanımıyordumve hiçbir şekilde kendisiyle en ufak, dolaylı ya da doğrudan herhangi bir bağlantım, görüşmem ve ilişkim olmamıştır’’ diye konuştu.

KAMUOYUNA AÇIKLANINCA...

Peker’in Giresunspor Başkanlığı’na getirilmesinde bir katkısının ve desteğinin olmadığını ifade eden Canikli, Peker’le başkan olduktan sonraki görüşmelerinin de sadece Giresunspor Başkanı olarak gerçekleştirdiğini aktardı. “Görüşmelerimiz Giresunspor’un sorunlarının çözümü, Giresunspor’a destek ve katkı çerçevesindedir ve bununla sınırlıdır” diyen Canikli, şöyle konuştu: “Bahsi geçen şahıstan önce ve sonra Giresunspor başkanlığı yapmış kişilerle hangi çerçevede görüşülmüş ise bahsi geçen şahıs ile de aynı çerçevede ve amaç için yaniGiresunspor için görüşülmüştür. Telefon konuşmalarının içeriği kamuoyuna açıklandığında bu husus çok net ve tartışmasız bir şekilde görülecek ve anlaşılacaktır.” Peker’le Giresunspor başkanı olduktan sonra hiçbir şekilde görüşmesi, konuşması ve ilişkisinin olmadığını vurgulayan Canikli yeni başkan Ömer Ülkü’yü de bizzat tanımadığını söyledi.

‘AYNEN iADE EDECEĞiZ’ DEMiŞTi

AK Partili Bakan ve parti yöneticilerinin ‘İade etmeyiz’ açıklamalarından birkaç gün sonra Nurettin Canikli’den şaşırtan açıklama gelmişti. TBMM’de bütçe görüşmeleriyle ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Canikli, Cumhurbaşkanı Gül’ün iade ettiği, şike cezalarında düzenleme yapan yasayla ilgili olarak parti grubu olarak “Yeniden gözden geçirilmesine neden olacak bir husus olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı. AK Parti olarak mutabakata varılan şartlar ve hususların içeriğinde özünde bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirten Canikli, “Bu kanaatimizi, mutabakatı değiştirecek herhangi bir gelişme olmamıştır. AK Parti, MHP ve CHP ile birlikte o mutabakatını devam ettirmektedir. Bununla bağlantılı olarak kanunun bir an önce ve aynen daha önce TBMM’de kabul edildiği gibi görüşülmesi ve kabul edilmesi yönünde kanaatimiz var bu kanaatimizi muhafaza ediyoruz” açıklamasını yaptı.

ANKARA (Bugün Gazetesi)