Şampiyonluk yarışından rant elde etmek isteyen simsarların olduğunu söyleyen Başkan Odyakmaz, şike olur mu tereddütü yaşadıklarını belirtti.

Sivasspor'un Konya deplasmanında şampiyonluk yarışındaki şanslarını DHA'ya değerlendiren Mecnun Odyakmaz, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

TESTİ KIRILMADAN ALINMIŞ ÖNLEM

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, 'Bizi şampiyon yapmazlar' şeklindeki açıklamasının ardından alıdığı 21 günlük hak mahrumiyeti cezası ve cezaya neden olan sözlerini değerlendiren Odyakmaz, "Bizim kulüpte konuşmak yasak. Ama, bu geçmiş yıllarda edinmiş olduğumuz tecrübeler ve özellikle şu kritik haftalara girdiğimiz dönemlerde bir takım spekülasyonların, ağzımızdan çıkmayan kelimelerin yayınlanmasını önlemek için alınmış bir karar. Tam konuşulması gerektiği bir zaman olduğunu düşündük. Gerçekten Türk futbolunda bir şeylerin tam iyi işlemediği bir döneme denk geldi. Bizim de bir takım rahatsızlıklarımız vardı. Bu rahatsızlıklarımızı gündeme getirmek amacıyla söylenmiş bir kelimeydi. Biz bu kelimenin karşısında cezamızı aldık. Ama, umarım mesaj da gerekli yerlere gitmiştir. Bundan sonra olması muhtemel herhangi bir olayın üzerine daha ciddi bir şekilde gidilir ve bu tip olayların önü kesilir. Benim açıklamamın testi kırılmadan alınmış bir önlem olduğunu söyleyebiliriz" şekilnde konuştu.

SİMSARLAR VAR, FEDERASYONAYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Başkan Mecnun Odyakmaz, oldukça kiritik olarak değerlendirdiği son haftalarda, bazı simsarlar ve grupların, şampiyonluk yarışından rant elde etmeye kaltıklarını hissettiklerini söyledi. Rakiplerine göre 1 adım önde olduklarını söyleyen Odyakmaz şöyle konuştu:

"Şampiyonluk ümidimizi hep sıcak ve yüksek tutuyoruz. 50 yıllık lig tarihinde şampiyon olmayı da arzu ediyoruz. Bu tarzda bir takımın şampiyon olmadığı bir 50 yıl yaşadık. Bunu başarmak istiyoruz. Diğer rakiplere göre de bir adım öndeyiz. Bu avantajımız da hala devam ediyor. Önümüzde çok kısıtlı haftalar var. Çok önemli final karşılaşmaları kaldı. Eğer ilk yarıdaki performansımızı sergileyebilirsek, aynı başarıyı yakalayabilirsek, şampiyon olabiliriz. Şampiyon olabilme ihtimalimiz de yüksek. Biz de ümidimizi sıcak tutuyoruz. Ama, kolay olmayacağının da farkındayız. Bir takım simsarlar, bir takım grupların bu şampiyonluk yarışından rant elde etmeye kalktıklarını da hissediyoruz. Geçmiş dönemde bunlar yaşandı. Bu tür senaryoların tam uygulanabileceği bir zamandayız. O yüzden federasyonumuza gerçekten çok ciddi görev düşüyor. 1 dikkatlilerse, 2 dikkatli olma zamanları. Onlara da bu manada güveniyoruz. İnşallah bir aksilik olmadan hak edenin şampiyonluk kupasını aldığı son haftalar diliyorum."

TEREDDÜT YAŞIYORUZ

Geçmişte bir takım hatır şikelerinin, ciddi şikelerin ligde yaşandığını söyleyen Mecnun Odyakmaz, bundan sonra da olabilir mi endişesi yaşadıklarını belirtti. Odyakmaz, Adnan Polat'ın 'Düzen kuruldu' sözleri üzerine şunları söyledi:

"Sayın başkanın onu ne amaçla söylediğini bilmiyorum. O konular üzerinde de, o kelime üzerinde de pek yorum yapmak istemiyorum. Ama, gerçekten lig tarihimize baktığımızda eski futbolcular, hakemler ve yorumcular bir takım olaylara şahit olduklarını hep anlatıyorlar. Hatta bazılarını gülerek anlatıyorlar. Bir takım hatır şikelerinin, bir takım ciddi şikelerin yapıldığı geçmişte lig tarihimizde maalesef yaşandı. Bu geçmişi düşünerek bundan sonra da olabilir mi, olamaz mı bunun tereddütünü yaşıyoruz. Ama, son zamanlarda beyaz bir sayfa açıldı ve futbol anlayışı futbol zeminine yayılmaya başladı. Eskisi kadar değil ama, bunun tortuları, bunun şüpheleri devam ediyor. Ama insanlarımızın, kulüplerimizin, federasyonumuzun, futbol dünyasının bundan sonra bu konuda dikkatli olduğunu da söyleyebiliriz. "

TARAFTARIN DA ŞÜPHELERİ VAR

Başkan Odyakmaz, sezon başından bu yana, hiç bir maçta taraftara bedava bilet vermediklerini belirterek, "Taraftarımız da bahsettiğimiz kaygılardan dolayı ümitli olmalarına rağmen, beyinlerinin bir köşesinde bu şüphe yatıyor. Haftalar ilerledikçe onlarda bizim kervanımıza katılıyor. Her galibiyetten sonra inançları artıyor. Onlarda coşkulu bir şekilde bizi desteklemeye devam ediyor. Özellikle önümüzdeki haftalarda bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bilet meselesine gelince zaten gerçek taraftarın kulüpten bilet almasına ihtiyaç yok. Gerçek taraftar bizim zaten Sivas'ın ekonomisini de göz önünde bulundurarak bizim bir bilet tarifemiz var. Kale arkası 5, maraton tribünü 10 lira. Dolayısıyla iyi bir taraftar zaten en azından 5 liralık bir sigara parasına kulübünün maçını izlemeye gelir. Gerçek taraftar olmayan kitlelerle bu konular muatap alınıyor. Bizim, gerçek taraftar olmayanlarla zaten bir işimiz yok. Stadın ambiyansını güzelleştirecek, coşku yaratacak organizasyonlara da açık olduğumuzu bütün taraftarlarımıza deklere ettik. Eğer tek bir grup halinde sadece Sivasspor'u düşünen, stadı güzelleştirmek, coşkuyu arttırmak amaçlı bir birlikteliğe Sivasspor olarak formalarıyla, kaşkollarıyla, bayraklarıyla ve bir takım aktivasyon aletleriyle de destek vereceğimizi taraftara deklare ettik. Önümüzdeki haftalarda da bunları yaşayacağız"dedi.

'BÜLENT'İN, SİVAS'IN GURUR DUYACAĞI BİR TRANSFERİNE VİZE VERİRİZ'

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun'un, Sivasspor Kulübü'nün de gurur duyacağı bir takıma gitmesine vize verebileceklerini söyledi. Odyakmaz, Bülent Uygun'un hakkındaki transfer söylentileri için şöyle konuştu:

"Geçen gün bir televizyon programında bir basın mensubu arkadaşımızın transfer döneminde 480 futbolcunun Türkiye'ye herhangi bir takıma geleceği yolunda haberler yapıldığını ama bunların ancak 20 tanesinin geldiğini, zaten topu topu 20 yabancının alındığını ama 480 ismin geçtiğini söyledi. Bülent hoca için de yazılanlar bu 480 kişilik grubun içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Bülent hocayla bizim Sivasspor'un bir gönül bağlantısı var. Futbolcu olarak geldi, menajerliğimizi yaptı, şimdi de teknik direktörlük yapıyor. Tabiki onun kalitesi açısından gerçekleşecek bir takım reel teklifler gerçekleşirse Sivasspor kulübünün de gurur duyabileceği bir şekilde onun başka bir takıma gitmesine en azından vize verebiliriz. Ama hocamızın Sivasspor'da yapacağı, başlattığı ama henüz bitirmediği çok önemli hedefler var. Bunları tamamlamadan bir yere gideceğini de düşünmüyorum. Dolayısıyla biz bu tür konuları kendi aramızda hiç konuşmuyoruz. Kamuoyu aydınlansın diye bir kere daha söylemiş olalım."

FUTBOLSEVERLER SAHALARDAN UZAKLAŞMASIN

Kırmızı-beyazlı ekibin başkanı Mecnun Odyakmaz, son zomanlarda sahalarda yaşanan tatsız olayların tüm takımların taraftarını olumsuz etkilediğini beilrterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçmiş haftalarda yaşadığımız bir takım olaylar futbol seyircisini biraz panik haline getirdi. Futbolseverlere şunu söylemek istiyorum. Krizin yoğun olduğu, tansiyonun yüksek olduğu anlarda ufak tefek olaylar çıkabilir. Ama onlar futboldan soğumasınlar ve stadlara gelmeye devam etsinler. Türk futbolu bir gelişim içinde bir takım aksaklıklar mutlaka yaşanıyor. Ama bundan sonra geleceği aydınlık görüyorum. Sahalardan uzaklaşmasınlar, takımlarına destek versinler. Bizi daha iyi takımlar yaparak daha heyecanlı bir lig bur futbol onlara sunabilelim. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum."