Mahkeme 7 kişiyi tutukladı. 11 kişi serbest kaldı...
 
Futbolda deprem etkisi yaratan şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan 61 kişiden 22'si, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevk edildi.
Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve bazı savcılar tarafından sorgulanan bu kişilerden 4'ü serbest bırakılırken, 18'i ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
Yaklaşık 6 saat süren mahkeme sorgularının ardından, 7 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarken 11 kişi ise serbest bırakıldı. Tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilen isimler Abdurrahman Yakut, Olgun Peker, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü oldu. 
Pazar günü başlatılan şike soruşturması kapsamında, aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da olduğu 61 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 22'si emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilmişti.
 
Soruşturmadaki ilk tutuklama kararları ise gece yarısından sonra alındı. 22 kişiden 4'ü savcılık sorgularının ardından, 11 ise mahkemece serbest bırakılırken, aralarında Giresunspor'un eski başkanı Olgun Peker ve Diyarbakırspor eski başkanı Abdurrahman Yakut'un da olduğu 7 kişi tutuklandı.
 
Soruşturma kapsamında bu sabah, 30-35 kişilik bir grubun daha adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.