Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe’nin efsane oyuncusu Cemil Turan’ı Fenerbahçe-Ankaragücü maçı yaktığı ortaya çıktı. Turan, kendi telefon konuşmalarından çok başka isimlerin şike için yaptıkları telefon görüşmelerinde deşifre oldu. Turan’ın FB-Ankaragücü maçı öncesi İlhan Ekşioğlu ile yaptığı görüşmede kendisine yönelitilen “Hallettin mi” sorusuna “Ya konuşuyorum ama bu şeyci ya biraz alışverişi peşin sever ya pez....k öyle şimdi şey yapacağım” cevabı vermesi dikkati çekiyor.
 
Cemil Turan’ı Ankaragücü maçı yaktı
 
Ekşioğlu’nun “Sen yani bunu şey yaparak bana güveneceksin ben de dedim sana vereceğim bak orada kilosuna 100 lira verdik en sonda kaldı işte 100 peşin 100 vadeliydi. O vadeyi de böyle hak edeceğim bitti. Ya yani inanmak zorundasın başka çaren yok ya inanırsın dediğini yaparsın diyeceksin ya da inanmazsan yapma oda senin bileceğin iş bence o tarz konuşalım” sözleri üzerine  Turan “Tamam öyle yapalım” diyor. Şike davasında savcılığa verdiği 50 sayfalık ifadesinde 200 soruyu cevaplayan Cemil Turan teknik takibe takılan bir konuşmasında şifreli ifadeler kullandığı öne sürüldü. Savcılık sorgusunda şike ile ilgili konuşmalarının çoğuna “hatırlamıyorum” cevabı veren Cemil Turan’ın ilişkilerinin Aziz Yıldırım’a da sorulduğu öğrenildi. İfadesinin girişinde Aziz Yıldırım’ı 30 yıldan beri tanıdığını ve kadim bir dostluklarının olduğunu vurgulayan Turan, Fener’i şampiyonluğa taşıyan birçok maç öncesi rakip  futbolcuları ile görüşmeleri dikkat çekiyor.
 
1 numara yok, onun yarısı olmadı
 
Şike soruşturmasında Cemil Turan’ın adı daha çok Fenerbahçe-Ankaragücü maçında geçiyor. 6-0’lık Ankaragücü maçının öncesinde 400 bin dolarlık şike parasının 100 bin dolarlık kısmının teslimi fiziki takip sırasında kaydedildi. 12 Mayıs’taki Fenerbahçe-Ankaragücü maçının Fenerbahçe lehine sonuçlanması için maç öncesi Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl ve FB eski masörlerinden Mehmet Yenice, Fenerbahçe Dereağzı tesislerinde bir araya geldi. İddiaya göre bu 3 isim şike işini organize etti. Telefon tapeleri Fenerbahçe’nin kazandığı Karabükspor müsabakası sonrası şahısların kendi aralarında bir sonraki Ankaragücü maçı için yoğun bir şekilde çalışma yürüttüklerini gösteriyor. İlhan Ekşioğlu bu maç için “abi bence bu hafta full mesai verelim” diyor.
 
Cemil’in yanında bileti veriyorum
 
16 Mayıs’ta İlhan Ekşioğlu ile Mehmet Yenice arasında geçen telefon konuşmasında Ekşioğlu’nun “bir uğra bana nerdesin” dediği, Yenice’nin “Orada değilim ben Ankara’dayım” cevabı verdiği, Ekşioğlu’nun da “Onu bir konuşacağız diyorum, onun yarısı olmadı. Olmadı Mehmet olmadı yarısı” diye konuştuğu belirlendi. Yenice’nin de “Nasıl olmadı İlhan abi” dediği Ekşioğlu’nun “Bizim 1 numaradan haber gelmeden bir şey yapamayacağız. Cemil abi ile konuştuk dün yarısı oldu, yarısı olmadı, aynen söyle” dediği tespit edildi.
 
‘Bu maçta bir şey oldu mu’ sorusuna cevap: Heee. Hee
 
Cemil Turan ile İlhan Ekşioğlu’nun Eskişehir-Trabzonspor maçı öncesi birbirleriyle yaptıkları telefon görüşmesi tapeleri:
 
- İlhan Ekşioğlu: Abi bu maç değil ayrıca bir şey daha ekleyeyim Eskişehir şampiyonluğu belirleyecek demiştik ya taa 2-3 ay önce hatırla. Yine aynı fikirdeyim 2 hafta sonraki maçta çok önemli hani yarınkine tamam umudumuz biraz var ama esas Eskişehir abi bizi şampiyon yapacak
 
- Cemil Turan: Bu maçta  bir şey oldu mu
 
- İlhan Ekşioğlu: He he
 
- Cemil Turan: Neyse konuşuruz.
 
MANİSA-TRABZON MAÇI
 
Takımın dışında, kabul ediyor bizimkini
 
- Serkan Acar: Başkanım görüştük. Gayet olumlu
 
- Aziz Yıldırım: Birşey dedi mi yoksa kendisi mi?
 
- Acar: Kendisinden direkt ona gittik
 
- Yıldırım: Hayır hayır o ne yapıyor ne diyor
 
- Acar: Diyor ki işte yani normal takımın şeyinin dışında kabul ediyor bizimkini
 
- Yıldırım: Tamam da kendisi mi istiyor yoksa şeye mi söyleyin diyor
 
- Acar: Tabi tabi Başkana
 
- Yıldırım: Tamam peki yani bir şey demiyor
 
- Acar: Onların oynadığı şeyin kasetini seyretsin diyor bizimki için Cemil de yanımda
 
- Yıldırım: Tamam sabahleyin görüşürüz o zaman. Ben konuşacağım değil mi öbürüyle
 
- Acar: Öbürüyle tabi siz konuşacaksınız
 
FENERBAHÇE-KASIMPAŞA
 
Beşiktaş maçını konuşmamız lazım
 
- Aziz Yıldırım: Bunlar söylememişler mi bir şey o Semih öyle söyledi... Şimdi sen söylemişsin ona bir şey söylememişler diye
 
- İlhan Ekşioğlu: Bizim ki aradı başkanım... Bu şey onun var ya orada işçileri bir tane bir iki tane... dedi ki yalnız tarladaki işçilerin dedi eğer bir şey yaptıysanız Bir ekim yaptıysanız dedi hiçbir şeyden de haberi yok dedi. Bak ben söyleyeyim size dedi... Dedim şimdi oda şeyde bu gün gelecekti yanıma sabah gel bakarız dedim
 
- Aziz Yıldırım: Bunlarla Beşiktaş maçını şey yapmaları lazım yani konuşmamız lazım
 
- İlhan Ekşioğlu: Yarın çağıracağım onu diyorum ofiste bir konuşacağım ben Hatta yanımdan da bir şey yaptıracağım
 
Kalecinin eşi rest çekti şike yattı
 
Türkiye'yi sarsan futbolda şike operasyonu kapsamında tutuklanan Fenerli Cemil Turan’ın 50 sayfalık savcılık ifadesi Kasımpaşaspor’un kalecisi Murat Şahin ile ilgili ilginç bir detayı gün yüzüne çıkardı. Murat Şahin, geçen yıl Kasımpaşaspor- Fenerbahçe maçında Bekir’in attığı gol nedeniyle futbol yorumcusu Ahmet Çakar tarafından şike ile suçlanmıştı. Şike dedikodularından canı yanan ve huzuru kaçan Murat Şahin’in Fener’in şike teklifini eşinin resti yüzünden reddettiği ortaya çıktı. Teknik takibe takılan görüşmelerde Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice’nin Murat Şahin aracılığı ile Ankaragücü takımında oynayan bir futbolcuya ulaşarak şike girişiminde bulundu. Şahin’i şike için aradıkları ancak telefona çıkan eşinin tepki göstermesi sonucu sorun yaşadıkları ortaya çıktı. Eşinin “Başımıza gelmeyen kalmadı. Eğer bir daha gidersen ben çeker giderim çocukları da alır giderim” sözleri  üzerine Şahin’in şike teklifini reddettiği belirtildi.
 
Hanımıyla kavga etmiş olmuyor
 
- Mehmet Yenice: Şeyi bildirdim Cemil Abiyle konuştuk da.. Hani aradık da bulamadık ya biri vardı... onun durumunu
 
-Yavuz Ağırgöl: Ne oldu
 
- Yenice: Yok abi olmuyor. Bildirdim sen nerdesin... Cemil abiyle konuşmadın mı bir konuş benim konuştuklarımı... Bir Cemil abi arıyor bir sen arıyorsun bir öbürü arıyor yani ben söyleyemiyorum ki bunları birisine söylüyorum o iletsin diye... 
 
- Yavuz Ağırgöl: Anladım
 
- Yenice: Sana söylemedi mi öbür tarafın işini
 
- Ağırgöl: Bende diyorum ki bir kere randevu al deki filan yerde buluşacağız filan saatte burada ol
 
- Yenice: Dediler ki daha başka şey varsa onu bildireceğiz
 
- Ağırgöl: BAŞKA ŞEY YOK. O BİRİ ÖBÜRÜ OLMUYOR DİMİ
 
- Yenice: OLMUYOR. HANIMIYLA KAVGA ETMİŞ O. Sana Cemil abi de anlatır anladın mı.. ...Yüzünden Kavga Etmiş Karı demiş ki eğer demiş herhangi böyle başımıza gelmeyen kalmadı demiş. EĞER BİR DAHA GİDERSEN BEN ÇEKER GİDERİM ÇOCUKLARIN ALIR GİDERİM demiş. Onu bir ara ilk HATIRLIYORSAN ARADIK HANIMI ÇIKTIYA... O şeye gitmiş gelmiş anla bunları konuşamıyorum.
 
(Star)