PKK’lıların Siirt’te el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı otomobilde hayatını kaybeden dört genç kız, dün yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi. 
Siirt’te yaşayan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Nergis Evin için kardeşleri ve arkadaşları önceki akşam veda yemeği düzenledi. Nergis Evin, kuaförlük yapan ablası 31 yaşındaki Zeynep Evin, kardeşi 17 yaşındaki Nuran Evin, arkadaşları Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç’ın kızı ve aynı zamanda müdürlükte yüzme antrenörü olan 25 yaşındaki Nurcan Olgaç, hemşire olan kardeşi 23 yaşındaki Gülcan Olgaç, özel güvenlikçi olarak çalışan 20 yaşındaki Kevser Çekin, özel otomobille Kasaplar Deresi’ndeki bir lokantaya yemeğe gitti.
 
Lokantada düğün yapıldığını gören kızlar, şehir merkezine dönmek için yola çıktı. Otomobil saat 20.15 sıralarında Polis Meslek Yüksekokulu yönüne giderken, 50 metre mesafedeki tarlaya gizlenen PKK’lıların saldırısına uğradı. Araçtaki altı kişi de yaralandı. Polisler, teröristlere anında müdahale etti. Takip sonrası çıkan çatışmada bir PKK’lı atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu öldü. 
 
Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi.Dört genç için dün Siir’te cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Halk adına örgütlenmiş gibi görünen, halkı katleden bir yapıdır. Çılgınlık içerisinde saldırıyorlar” dedi. Dört arkadaş, Şeyh Musa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken, yakınları güçlükle sakinleştirildi. Törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 
 
Ağabey Mesut Evin, aracı Zeynep’in kullandığını söyledi. Mesut Evin, “Büyük bir patlama sesi duydum. O sırada telefonum çaldı, arayan Nergis’ti. ‘Ağabey mayına bastık ölüyoruz, her taraf mayın dolu’ dedi. Yaralı halde beni aramış. Dışarı çıkıp olay yerine gittik, olanları gördük” dedi. 
 
Acılı baba: Herkes bizim kardeşimiz 
Kızları Nergis ve Zeynep ölen, Nuran da ağır yaralanan Evin ailesi büyük acı yaşadı. Baba Nurettin Evin, “Herkes canımızdır, kardeşimizdir. Dinimiz, ülkemiz, her şeyimiz birdir. Biz bu acının biran önce kapanmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizden rica ediyoruz. Kimse bizi sevmese de biz birbirimizi sevelim. Bize bu yakışır. Her gün acılar yaşanmasın, yazıktır günahtır. Hiç kimsenin çocuğu ölmesin, başka analar ağlamasın, yuvalar yıkılmasın” diye konuştu. Nergis’in okul arkadaşları da acı haberle yıkıldı. Öğretim Görevlisi Ali Temiz, Nergis’in okulun oryantiring (koşarak, yürüyerek hedef bulma) takımının başarılı sporcularından biri olduğunu anlattı. 
 
İki kızından birinin öldüğünü, diğerinin de bacağını kaybettiğini öğrenen acılı baba Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü İhsan Olgaç, “Hepsi mahalleden çocukluk arkadaşıydı” dedi. Anne Ayşe Olgaç da Kürtçe, “Evim yıkıldı, ciğerim yandı” diyerek ağıtlar yaktı. Ayakta durmakta güçlük çeken Kevser’in annesi Gülzerin Çekin’i, başsağlığı için gelenler güçlükle teskin etti. Kevser’in yengesi Gülçin Çekin, “Hayatlarının en güzel çağlarında yaşamlarını ellerinden aldılar. Kevser polis olamayınca güvenlikçi oldu” dedi. 
 
BDP’li Çekin büyük acı yaşadı 
Kevser Çekin’in BDP’li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin’in (soldaki) yeğeni olduğu belirtildi. Çekin’in güçlükle ayakta durabildiği gözlendi. Çocukluk arkadaşı dört kız Şeyh Musa Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi. 
 
 
Polis okuluna saldırı: Bir şehit, altı yaralı 
PKK’lılar dün Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu’na silahlı saldırı düzenledi, bir öğrenci şehit oldu, altı öğrenci yaralandı. Saldırı, dün saat 09.10 sıralarında Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan TOKİ Konutlar içerisinde bulunan Polis Meslek Yüksek okuluna düzenlendi. Siyah renkli 34 HS 7879 plakalı otomobilden uzun namlulu silahlarla okula doğru ateş açıldı. Okul bahçesinde bulunan polis adayı 20 yaşındaki Arslan Akkaya hayatını kaybetti, Emre Bayram (20), Erdem Kızılışık (18), Cuma Ali Özkul (22), Vedat Altun (21), Abdullah Güneş (19) ve Muktalip Kurt (19) yaralandı. PKK’lıların kullandığı araç, Bitlis-Güroymak Karayolu üzerindeki Yukarıkolbaşı Köyü yakınlarında terk edilmiş halde bulundu. 
 
Akkaya’nın Kahramanma-raş’taki babası Mustafa Akkaya ile annesi Güllü Akkaya, haberi alınca sinir krizleri geçirdi. Akkaya’nın, çobanlık yaptığı, girdiği sınavda polislik ve uzman erbaşlık sınavlarını kazandığı ve polisliği tercih ettiği öğrenildi. (DHA)