Sigorta sektörü hayat dışı branşlardaki kârını son yıllarda hızla eritti ve zarar etmeye başladı. Zararını geçen yıldan sonra bu yılın ilk üç aylık teknik rakamları sonucunda da devam ettiren sigortada en çok zarara yol açan iki branş yine trafik ve kasko oldu. Ancak bu iki branşın sonuçlarına bakıldığında, geçen yıla göre teknik zarar azaldı. 2010’un ilk üç ayında trafik sigortasında 117, kasko branşındaysa 72 milyon lira zarar eden sektör, bu yılın ilk üç ayında bu zararlarını 101 ve 46 milyon liraya düşürdü. 
Zarar için teknik tablolara bakıldığında bu yıl teknik olmayan bölümden aktarılan yatırım gelirinde ciddi bir düşüş görüldü. Bu rakam 2010’un ilk üç ayında 176 milyon lirayken, bu yıl 126 milyon liraya geriledi. Faizlerin her yıl düzenli olarak düşmesi nedeniyle sektör hayat dışında teknik zararını artık mali gelirle de telafi edemedi. 
 
AZZM MUALLAK HASARI SIÇRATTI 
Hayat dışında bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre hasar ödemesinde kayda değer bir artış olmamasına rağmen, muallak hasar karşılığında ciddi bir artış göze çarpıyor. Geçen yılın ilk üç ayında 4 milyar 80 milyon lira muallak hasar karşılığı ayrılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam AZMM’nin de etkisiyle 4 milyar 858 milyon liraya çıktı. Geçen yıla göre üretim yaklaşık 700 milyon lira artmasına rağmen, muallak hasar farkının bu kadar yüksek olması da zarara yol açan bir başka önemli etken oldu. Zararın artmasındaki bir başka neden faaliyet giderlerinin artması. Teknik tablonun gider hanesindeki bu kalem, bu yılın ilk üç ayında 716 milyon olarak gözükürken, geçen yıl bu rakam 606 milyon liraydı. Hazine Müsteşarlığı da “Hayat dışı şirketlerin faaliyet giderlerinde görülen yüzde 18’lik artış 110 milyon liraya denk gelmektedir ki, esas itibariyle, bir önceki dönem hayat dışı branşlar teknik kârını zarara dönüştüren unsurun bu olduğu anlaşılmaktadır” açıklaması yaptı. 
 
IŞIK SİGORTA TÜRKÇENİN DE SİGORTASI 
Işık Sigorta, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkçe Olimpiyatları’na sponsor oldu. Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan okullarda yapılan elemelerden ve seçmelerden sonra final niteliğinde olan Türkçe Olimpiyatları’nın sponsoru olan Işık Sigorta’dan yapılan açıklamada, “Dünyaya yayılmış Türk Okullarında yetişen öğrenciler, hem iyi bir eğitim almak suretiyle bulundukları ülkelerde çok iyi yerlere gelecek hem de Türkiye ile güçlü bir bağ kurarak, ülkemizin gönüllü elçileri olacaklar. Türkiye’nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin varlığı bunun en önemli işaretidir” denildi. 
 
TÜM SİGORTLARA IŞIK'TAN 
Işık Sigorta, Türkçenin gelişmesi ve yaygınlaşması adına yapılan etkinliklerin içinde olmanın mutluluğunu duyduğunu kaydettiği açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Işık Sigorta, topraklarımızdan dünyaya yayılan Türkçenin gücüne inanmaktadır. Türkçeyi öğrenen çocuklar, kardeşlik duyguları ile beslenmektedir. Mevlana’dan ve Yunus Emre’den şiirler okuyan, türkülerimizi seslendiren bu çocukların ülkemize bıraktıkları tatlı bir huzur bunun göstergesidir. Bu yıl 9’uncusu yapılan ve 130 ülkeden 1000 öğrencinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları’nın tüm sigortaları Işık Sigorta tarafından yapılmaktadır.” 
 
AMERİKA'DAKİ HORTUMLARIN FATURASI AĞIRr 
Mayıs ayı içerisinde Amerika’nın Missouri eyaletinin güneybatısında bulunan Joplin şehrini vuran hortumlar kelimenin tam anlamıyla geride harabe bıraktı. Hortumda ölenlerin sayısı 116 olarak açıklanırken, şehirdeki evlerin yüzde 75’inin zarar gördüğü bildirildi. Saatteki hızı yaklaşık 317 kilometreyi bulan hortumlar, Amerika tarihindeki ikinci en büyük yıkıcı hortum olarak kayıtlara geçti. Joplin şehrini kâbusa çeviren hortum ve kasırgalar, sigorta sektörünü de tek bir ayda 2010 yılının toplam hasarı kadar yükün altına soktu. Risk modelleme şirketi EQECAT sigortalı hasarın 1-3 milyar dolar arasında değişebileceğini açıkladı. Yaşanan olaylarla ilgili bir başka açıklama da risk modelleme şirketi AIR Worldwide tarafından geldi. Şirket yaşanan ağır hava koşullarından meydana gelen sigortalı hasarın 4-7 milyar dolar arasında değişebileceğini belirtti. 
 
MAPFRE GENEL SİGORTA KUZEY IRAK'TA 
Mapfre Genel Sigorta, Kuzey Irak’ta sigortacılık faaliyeti yürütmek üzere yeni bir adım attı. NGI Nildem Global Sigorta ve Reasürans Brokerliği Mapfre Genel Sigorta’nın desteğiyle Kuzey Irak’ın Erbil kentinde bir temsilcilik açtı. Açılış Mapfre Genel Sigorta sponsorluğunda Rotana Hotel/Erbil-Irak’ın balo salonunda düzenlenen resepsiyona Irak’ta iş yapan Türk işadamları, Türkiye Konsolosu Aydın Selcen ile birlikte diğer ülkelerin konsolosları katıldı. 
 
Açılış resepsiyonunda konuşan Mapfre Genel Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Volkan Babür, Kuzey Irak’ın son derece dinamik bir ülke olduğunu belirtti. Erbil’e her gelişinde yeni gelişmelerle karşılaştığını ifade eden Babür, Kuzey Irak’ta sigortacılık hizmeti vermekten mutlu olduklarını söyledi. Mapfre Grubu ve Mapfre Genel Sigorta hakkında bilgi veren Babür, “Mapfre, merkezi İspanya’da bulunan ve dünyanın 40 ülkesinde 37 bine yaklaşan çalışanıyla hizmet veren uluslararası bir sigorta grubudur. 2010 yılında yaklaşık 17 milyar euro prim üreten Mapfre, 933.5 milyon euro net kâr elde etmiştir” dedi.